Fudbaleri Napretka počeli sa pripremama

Postavljeno: 10.06.2021

Danas je održana prva prozivka fudbalera Napretka, koji počinju sa pripremama za novu sezonu Super lige Srbije, čiji je start zakazan za 17. jul

– Biće dosta promena u igračkom kadru, ekipa će biti podmlađena i u novom prvenstvu poletnija i agresivnija – rekao je šef stručnog štaba FK Napredak Milan Đuričić, koji će predvoditi ekipu i u narednoj sezoni:

– Sada će biti drugi način takmičenja, nemamo mač nad glavom kao u prošlom prvenstvu kada smo u drugi deo ušli sa samo 18 bodova i igrali utakmicu za utakmicom. Veoma mi je bitno da je Saša Marjanović produžio ugovor sa Klubom, zato što smatram da on treba da bude vođa, naravno da se nećemo odreći najboljih igrača poput Tomića. Mislim da možemo napraviti jedan dobar, potentan tim, koji može da se takmiči i da pravi rezulat u kontinuitetu – najavio je Đuričić.

Prva pojačnja Napretka su Stefan Jovanović, doskorašnji kapiten FK Bačke i Nemanja Krstić, vezista koji je došao iz Zlatibora. Mali su izgledi da će Alan Melunović ostati u timu s obzirom na više ponuda iz inostranstva, pre svega iz Turske, koje je dobio, ali trener Đuričić kaže kako mu je veoma bitno što Saša Marjanović ostaje u timu.

Takvu odluku Marjanović je objasnio dobrim iskustvo proteklih sedam mesecu u timu:

– Treba prvo da se prođe pripremni period, da iz toga vidimo koliko možemo. Rano je da se priča o tome čemu se nadamo, ambicija nam je pre svega da igramo dobro i da iz toga proistekne rezulat. Da li sredina tabele, da li Evropa, videćemo… Sad je i skraćena liga, biće mnogo teže, sa manje slabijih ekipa. Najbitnije je da se dobro spremimo, da ne bude povreda i da se iz toga nadamo dobrom rezultatu – rekao je Marjanović.

Još uvek je neizvesno gde će se Napredak, osim u Kruševcu, pripremati za novu sezonu. Prvobitno je najavljeno da će to biti na Tari, ali će odluka o mestu priprema tek biti doneta.

Tekst i foto: S.M.

Ostale vesti

back-to-top