Dobrovoljno davanje krvi u Policijskoj upravi

Postavljeno: 17.11.2021

Održana je tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali ovdašnji Crveni krst i Policijska uprava. Krv su mogli da daju ne samo policijski službenici, već i davaoci iz drugih institucija i sugrađani

Ovo je 40 akcija Crvenog krsta ove godine u Kruševcu, do sada je prikupljeno 2.161 jedinica krvi te sa današnjom akcijom očekuju da nadmaše brojku od 2.200 jedinica.

– Imamo izuzetnu saradnju sa Policijskom upravom što se tiče akcija dobrovoljnog davanja krvi. Ovo je druga ovakva akcija ove godine rekao je Slobodan Antić, koordinator Crvenog krsta Kruševac.

Ovakve akcije se organizuju uz podršku Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi, koja okuplja predstavnike iz više preduzeća i ustanova. 

Filip Petrović, koordinator Komisije za Policijsku upravu Kruševac je danas 45. put dao krv:

– Zahvalio bi se dobrovoljnim davaocima krvi koji dolaze iz drugih institucija kao što su Gradska uprava Kruševac, Pošta, Telekom, Henkel i naravno policijski službenici Kruševca koji su nosioci ove akcije.

Nenad Nešić je danas 121 put dao krv. Prvi put je krv dao još 1989. godine i poručio je mladima da daju krv jer je nečiji život u pitanju.

– Dajemo krv zato što će to nekome pomoći, nekome će spasiti život prokomentarisao je on.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi se organizuju u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša.

Zainteresovani za dobrovoljno davanje krvi koji nisu mogli danas da prisustvuju akciji, mogu doći na redovnu akciju u prostorijama Crvenog krsta, sutra od 8 do 14 časova.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top