JKP „Kruševac“ saopštio: Spremni smo za zimu (VIDEO)

Postavljeno: 17.11.2021

Zimska sezona počela je 15. novembra i trajaće do 15. marta, odnosno do kada bude bilo snega. JKP „Kruševac“ je na današnjoj smotri predstavio svojih 25 vozila , a direktorka tog preduzeća saopštila da su spremni za zimu

Na smotri mehanizaciji službe zimskog održavanje grada, koju organizuje JKP „Kruševac“, prikazano je 25 vozila, među kojima su dva nova.

– Naš vozni park smo proširili novom kombinovanom mašinom marke ICB4 koja je jača i sposobnija, kao i traktorom makre Solis koji će na sebi imati posipač i dasku za sneg izjavila je direktorka JKP „Kruševac“, Snežana Radojković.

Zimska sezona traje od 15. novembra do 15. marta, ali u ovom preduzeću napominju da će, ukoliko snega bude i kasnije, oni izvršavati svoje obaveze dok potreba postoji.

– Osnivač JKP „Kruševac“ je Grad. Mi zadatke i instrukcije dobijamo od našeg osnivača i komunalne inspekcije u saradnji sa Direkcijom za urbanizam i izgradnju dodala je ona.

Takođe, saopšteno je da preduzeće ima dovoljnu količinu soli, ali da su u procese u nabavke dodatnih količina.

– Potpuno ćemo spremno dočekati sezonu, sva vozila su ispravna, organizujemo rad u tri smene i imamo dovoljno radne snage zaključila je ona.

JKP „Kruševac“ je u okviru zimskog održavanja zadužen za čišćenje snega i leda sa trotoara, pešačkih prelaza, staza u parkovima, stepeništa, parkinga, prolaza i 40 teže prohodnih ulica na teritoriji Grada.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top