Direktor Toplane povodom prozivki opozicije – Gradska uprava može da me smeni u svakom trenutku

Postavljeno: 16.01.2019

Direktor kruševačke Toplane Dragan Azdejković je, povodom prozivki opozicionih stranaka, Narodne stranke i Levice Srbije zbog, kako su navele u saopštenjima, lošeg grejanja, rekao da Gradska uprava u svakom trenutku može da ga smeni ukoliko, kao osnivač Toplane, nije zadovoljna njegovim radom

– Nikada nismo bežali od toga da je Toplana u problemu zbog zastarele opreme, a Grad može uvek da me smeni ako proceni da loše radim – rekao je za krusevacgrad.rs direktor Gradske toplane Dragan Azdejković nakon što su kruševački odbori Levice Srbije i Narodne stranke u saopštenjima reagovali zbog, kako su naveli, lošeg grejanja te pozvali građane da pritužbama i protestima izvrše pritisak na rukovodstvo Toplane i gradsku vlast. Levica je zatražila i momentalnu ostavku direktora.

Azdejković je ponovio da Toplana ima problem sa kotlovima u centralnom toplotnom izvoru te da će tako biti do kraja sezone, odnosno do njihovog kompletnog remonta, kao i da  kvarovi ne mogu da se predvide.

– Niko ne priča da probleme otklanjamo u rekordnom roku, da smo kotlove popravljali u roku od 12 sati, osim poslednji put kada smo radili duže od 24 sata, koliko je inače potrebno za takvu intervenciju – rekao je on.

Podsetio je da je cena grejanja u Kruševcu najniža u Srbiji, da je Toplana odložila početak primene naplate po potrošnji za dve godine, jer bi to sada bilo preskupo za građane koji nemaju odgovarajuću izolaciju, te da će zbog toga prihodi ovog preduzeća u ovoj godini biti manji za 180 miliona dinara.

Prozivaju nas oni koji su u te stranke prešli iz stranke koja je uništila Toplanu. Trebalo je da vratimo 6 miliona evra dugova koje su oni ostavili, to je ceo godišnji prihod Toplane – kazao je on.

Navode opozicije da se Toplana „svesno uništava“ da bi je kupio neki investitor ocenio je kao besmislene kazavši da niko ne bi na taj način ugrožavao devet hiljada stanova i da „oni koji prozivaju treba da dođu da vide pod kakvim uslovima rade ljudi koji popravljaju te kotlove, kako bi posao bio što brže urađen, te da treba da znaju da neki od njih rade po 18 sati da bi grad imao grejanje“.

Napomenuo je da Toplana po pozivima građana izlazi na teren, vrši merenja i da je u 95 odsto slučajeva temperatura bila 20 stepeni, plus – minus jedan, koliko je i propisano.

– Bilo je zgrada u kojima je bilo problema, rešavali smo ih, njima će biti umanjeni računi. Zna se kakva je procedura za umanjenje računa – kazao je on.

Kruševački odbor Narodne stranke u saopštenju je naveo da Toplana ove zime loše greje, da su prekidi grejanja česti, te da će, ukoliko se ovakva situacija nastavi i sledeće nedelje sačiniti pravne timove koji će prikupljati pritužbe sugrađana. Ta stranka je najavila i da će pozvati Kruševljane na protest ispred Gradske uprave kako bi čelnici Grada videli da se građani ne šale i da ne žele da se od para iz budžeta plaća odšteta zbog propusta koje vrši aktuelna vlast. Levica Kruševac je u saopštenju zatražila momentalnu ostavku Azdejkovića kao i odgovornost svih aktera koji su “doveli do ovakvog katastrofalnog stanja” u poslovanju Toplane i grejanju građana.  Levica je, takođe, izrazila sumnju da je reč o, kako je navela “svesnom uništavanju ovog gradskog preduzeća kao pripremu za nekog investitora”. Upitala je i ko će snositi odgovornost za loše grejanje u najhladnijim danima, ko će građanima nadoknaditi štetu i zdravlje, gde je novac koji je država donirala preduzeću.

Ostale vesti

Komentari

 1. Erik kaže:

  Da ima trunke morala odavno bi podneo ostavku.

  1. SzS kaže:

   A koliki je njegov deo ?

 2. Ангела kaže:

  Tačno da ima trunke morala podneo bi sam ostavku. Interesantno svi „svaljuju“ krivicu na prethodne. Koji su to? „Prozivaju nas oni koji su u te stranke prešli iz stranke koja je uništila Toplanu…..“ reče Azdejković ,slaga po običaju , i ne trepnu. Azdejkoviću koliko si dugo direktor toplane ? Ne prozivaš valjda sam sebe ,jeste da si iz DSS prešao u SNS“! Ako si mislio na sebe ,onda uredu ,ako nisi daj momentalnu ostavku ,ne zbog prozivke Levice i PZS nego zbog nedušnih građana koji se zbog tvog nonšalantnog ponašanja porazboljevaše.

 3. Vladan kaže:

  Evo, dok ovo pišem nema grejanja. Zovem ih, ali se uredno ne javljaju. I on čeka da ga neko smeni!?! Strašno!

 4. Angela kaže:

  Ti dade medijima ostavku da bi ucutkao gradjane.Gradonacelnica ti nije istu usvojila, sindikat toplane takodje.Koje vi sve igre igrate(svi napred pomenuti) pa nadmasili ste sve varijante u igrama.U pravu su oni koji traže ne tvoju ostavku, nego i ostavku gradonačelnici.A gradjani traže i vašu krivičnu odgovornosti. I onih koji vam ovo sve dozvoljavaju.

 5. Angela kaže:

  Čitam naslov“ Radnici toplane zabrinuti zbog ostavke direktora toplane“.Pitam te radnike, ukoliko je tačna njihova „zabrinutost“, što se smeškaju na pitanja o radu toplane.Posto nikako ne reagujete ni danas 26.01.2019 na ponovno hladne radijatora, predlažem gradjanima Kruševca da vam vrate račune na adresu toplane a vi proslediti dalje vama nadležnim.

6 thoughts on “Direktor Toplane povodom prozivki opozicije – Gradska uprava može da me smeni u svakom trenutku

Comments are closed.

back-to-top