Deda Mraz Marko i ove godine obradovao mališane

Postavljeno: 01.01.2021

Stotinak mališana iz kruševačkog kraja ove godine dobiće novogodišnji paketić i čestitku sa zvaničnim pečatom Deda Mraza i Božić Bate Marka. Podela paketića trajaće sve do Božića

Marko Rakić, dugogodišni aktivista UNICEF-a u Kruševcu i borac za dečja prava i zaštitu životne sredine, već više od dvadeset godina priprema novogodišnje paketiće za naše najmlađe sugrađane, pre svega za decu iz socijalno ugroženih porodica i mališane koji novogodišnje i božićne praznike provode na Dečjem odeljenju kruševačke Bolnice.

-Kao znak zahvalnosti zaposlenima u Javnom komunalnom preduzeću koji su od početka epidemije korona virusa radili na dezinfekciji našeg grada kao i na postavljajnju novogodišnje rasvete, ove godine pripremio sam paketiće i za njihovu decu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije paketići su uručeni na otvorenom, na Trgu mira, uz simbolično puštanje goluba- kaže Marko Rakić.

Sanke Deda Mraza Marka stigle su i u okolna naseljena mesta, u Globoder i Mačkovac.

– Obradovao sam i mališane iz okolnih sela, a u planu je i poseta selu Rlica, gde će paketiće dobiti troje dece iz socijalno ugrožene porodice. Kako ova porodica uskoro očekuje i blizance, potrudiću se da za njih obezbedim i još po nešto, pre svega hranu što ću , nadam se, uspeti da pripremim uz pomoć ljudi dobre volje – kaže Deda Mraz.

Već tradicionalno, Deda Mraz i Božić Bata Marko, na Badnji dan posetiće i mališane koji koji božićne i novogodišnje praznike provode na Dečjeg odeljenju kruševačke bolnice, kako bi i njima doneo paketiće i koliko toliko im olakšao bolničke dane.

Novogodišnji paketići obezbeđeni su uz podršku Humanitarne fondacije ADRA, a da oni stignu do mališana, ove godine pomoglo je Javno komunalno preduzeće Kruševac.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top