Dečja nedelja u Kruševcu od 5. do 12. oktobra

Postavljeno: 04.10.2020

Pod sloganom “Podeljena sreća dva puta je veća”, Kulturni centar Kruševac i ove godine nizom aktivnosti obeležava Dečju nedelju. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji koja se obelažava širom sveta, a ima za cilj skretanje pažnje šire javnosti na prava i potrebe dece

U okviru obeležavanja Dečje nedelje, sutra i prekosutra (5. i 6. oktobar), sa početkom u 11.00 časova, na platou ispred Kulturnog centra Kruševac, planirana je radionica grnčarstva koju će voditi Luna Živadinović, članica udruženja Etno Rasina iz Kruševca. Radionicu će prvog dana pohađati učenici područnog odeljenja u Lazarevcu, OŠ „Brana Pavlović“, a u utorak učenici područnog odeljenja u Donjem Stepošu OŠ „Despot Stefan“.

Ispred platoa crkve Lazarice, u utorak (6.oktobar) će u 11 časova, u organizaciji Kruševačke eparhije, KCK i Društva prijatelje dece, biti organizovan Poetsko muzički program posvećen 50.godišniici Radio Kruševca “U radiju žive mali ljudi”, kada će ćlanovi dramskog studija Bata Miladinović sa gostima uživo izvesti program pred publikom i tako dočarati studio gde radio program nastaje.

U Beloj Sali Kultrunog centra (ukoliko vreme dozvoli, na paltou ispred KCK) sa početkom u 18 časova, u sredu (7.oktobar) će biti izvedena Pozorišna predstava “Kulturociklin dva metra “u izvođenju dramske sekcije neformalne grupe građana „Kulturociklin“ i Kulturnog centra Kruševac. Predstava je rađena po tekstu Sandre Maksimović“ i članova ovog neformalnog udruženja

Poetski program “Pesnički fijaker”, kada će se sa decom družiti pesnici Milutin Đuričković, Ljilana Krstić i Momir Dragićević , biće organizovan u petak (9.oktobar), sa početkom u 10 časova na paltou ispred KCK, a za subotu je planirano Revijalno veče trećeg festivala muzike za decu Rasinkog okruga, ispred kluba KCK, sa početkom u 19 časova, u slučaju loših vremenskih uslova, u Kruševačkom pozorištu.
Dečja nedelja se već tradicionalno organizuje u oktobru, a manifestacija ima za cilj da se ukaže na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top