Dani istorije kruševačkog kraja za naše osnovce

Postavljeno: 13.10.2023

Od danas pa do 27. oktobra organizovani su dani otvorenih vrata za učenike osnovnih škola u prostorijama Arhiva upravne zgrade Jastrebac koji će imati prilike da se upoznaju sa starim zanatima kruševačkog kraja

U okviru Oktobarskih svečanosti, a povodom obeležavanja 75 godina od osnivanja Istorijskog arhiva u Kruševcu, za osnovce je pripremljena izložba sa publikacijama na temu „Stari zanati kroz tradiciju kruševačkog kraja”.

Cilj ove izložbe je da se naši najmlađi sugrađani upoznaju sa istorijom i zanatima koji su postojali u Kruševcu i okolini.

– Očekujemo da nam dođu osnovci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Prva grupa koja će posetiti izložbu su mališani iz OŠ „Jovan Popović”, dok ostali još uvek najavljuju svoj dolazak – rekla je Jelena Đokić, arhivski pomoćnik Istorijskog arhiva Kruševac.

Arhivsko središte u Kruševcu je nastalo 27. marta 1948. godine, da bi 27. decembra 1968. godine pretvoren u Istorijski arhiv i i kao regionalni arhiv deluje u prikupljanju i čuvanju dokumentarnog materijala i ahrivske građe.

N. L.

Ostale vesti

back-to-top