Danas konstitutivne sednice u Brusu, Aleksandrovcu i Trsteniku

Postavljeno: 20.08.2020

Rasinski okrug će, prema saznanjima kruševacgrada dobiti još dve gradonačelnice. Ove funkcije, po prvi put će obavljati žene u opštinama Brus i Trstenik. U Trsteniku bi nova predsednica opštine trebalo da bude Milena Turk, u prethodnom sazivu narodna poslanica Srpske napredne stranke, dok će u Brusu funkcija predsednice opštine pripasti dr Valentini Milosavljević, takođe iz redova SNS-a. U Aleksandrovcu će, kako se očekuje, funkciju predasednika opštine i u narednom četvorogodišnjem mandatu obavljati dosadašnji predsednik, Mirko Mihajlović

Prva skupštinska zasedanja novog saziva lokalnih parlamenata u toku su danas u tri opštine Rasinskog okruga: Brusu, Aleksandrovcu i Trsteniku. U sve tri opštine će, po svemu sudeći, vladjuću većinu činiti naprednjaci koji su osvojili i natpolovičnu većinu odborničkih mandata, u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije.

Na konstitutivnim sednicama koje su u toku biraju se predsednici lokalnih skupština. Kako se očekuje, u Trsteniku će tu funkciju nastaviti da obavlja dosadašnji predsednik, Gerasim Atanacković, dok će u Aleksandrovcu za predsednika Skupštine biti izabran Slavoljub Miljković.

Osim konstitutivnih, biće održane i prve radne sednice na kojima će biti izabrani i izvršni organi vlasti. Kako smo već napomenuli, prema informacijama koje ima naš portal, u Trsteniku bi nova predsednica opštine trebalo da bude Milena Turk, u prethodnom sazivu narodna poslanica, u Brusu će funkcija predsednice opštine pripasti dr Valentini Milosavljević, a u Aleksandrovcu će funkciju predsednika opštine i u narednom četvorogodišnjem mandatu obavljati dosadašnji predsednik, Mirko Mihajlović, svi iz redova Srpske napredne stranke.

Inače, Skupština u Brusu broji 29 odbornika, SNS dobio 16, GG “Za moderan Brus”Milutina Jeličića Jutke osvojila je 7 odborničkih mandata, koalicija SPS-JS ima tri, GG Za Brus – dr Dragutin Radosavljević Duta  ima dva odbornika, a PUPS jednog. 

U Aleksandrovcu, pak, od 59 odborničkih mesta SNS ima čak 43 mandata. „Pokret za Župu“ osvojio je 11, a SPS-JS ima 5 odbornika. 

U Trsteniku opštinski parlament broji 49 odbornika. SNS u novom sazivu ima 31 odborničko mesto, GG Mario Spasić dobila je 7, a GG Zinat dva odbornika, SPS-JS ima 5, a POKS 4 odbornička mesta. 

N.B.

Ostale vesti

back-to-top