+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Vodovod započeo radove na Trgu – moguća isključenja vode i privremena obustava saobraćaja

Vodovod započeo radove na Trgu – moguća isključenja vode i privremena obustava saobraćaja

U okviru projekta rekonstrukcije Trga kosovskih junaka, sa čijom se realizacijom započelo ove nedelje, u prvoj fazi  planirana je kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže. JKP Vodovod je krenuo sa radovima, a paralelno će se raditi obe mreže. Dok traju radovi, moguća su i povremena isključenja vode, kao i obustava saobraćaja u centru grada, o čemu se građani biti blagovremeno obavešteni 

Tokom naredna tri meseca izvršiće se zamena starih dotrajalih cevi novim duktilnim cevima u ukupnoj dužini od 485 metara, u ulicama Gazimestanskoj i Balkanskoj prečnika 300 mm, te Brijanovoj i Tanaska Rajića prečnika 110 mm i 160 mm. Planiranom rekonstrukcijom, obuhvaćena je i izrada dva nova priključka za zgradu „Kocke“, kao i buduće podzemne garaže kod zgrade suda.

Kako navode u JKP “Vodovod Kruševac”, tokom radova može doći do povremenih isključenja vode na mreži i za potrebe korisnika organizovana je cisterna sa pijaćom vodom u centru grada,  ispred „Maksi“ marketa. Takođe, na ovim lokacijama, dok traju radovi, može doći do zatvaranja ulica za saobraćaj, a korisnici će blagovremeno biti obavešteni o izmeni režima saobraćaja.

Paralelno  sa vodovodnom radiće se i rekonstrukcija kanalizaciona mreže u dužini od 415 metara, kojom će biti  obuhvaćena zamena starog kolektora u Gazimestanskoj i Balkanskoj ulici i zamena cevi ulične kanalizacije u ulicama Brijanova i Tanaska Rajića. U planu je i izrada kanalizacionih priključaka za zgradu suda, „Kocke“, Hotela Rubin , kao i za buduću podzemnu garažu.

Radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže izvodi kruševačka “Tehnogradnja”, dok će na vodovonoj mreži monterske radove izvoditi JKP Vodovod , a građevinske Tehnogradnja.

Investicija je vredna preko 18 miliona dinara i finasira se iz budžeta Grada i sredstvima Vodovoda, od čega je za vodovodnu mrežu izdvojeno 10,5 miliona , a za kanalizacionu 7,6 miliona dinara.

Podsećamo, projekat rekonstrukcije Trga kosovskih junaka uradila je Direkcija za urbanizam i izgradnju, a sredstva za kompletnu rekonstrukciju u iznosu od oko 380 miliona dinara, obezbeđena su iz budžeta grada.

Radovi će se odvijati u pet faza i po planu bi trebalo da  budu završeni do 28. juna naredne godine, kada se obeležava 650 godina od osnivanja Kruševca.

Projekat , između ostalog, podrazumeva, proširenje ostrva na Trgu kosovskih junaka, uklanjanje  žardinjera, izgradnju  fontana,  izgradnju podzemne garaže ispred zgrade suda, te zamenu pločica u pešačkim zonama. Gradsko središte biće prilagođeno pešacima i biciklistima, iako saobraćaj neće biti ukidan.

D.P.

U okviru projekta rekonstrukcije Trga kosovskih junaka, sa čijom se realizacijom započelo ove nedelje, u prvoj fazi  planirana je kompletna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže. JKP Vodovod je krenuo sa radovima, a paralelno će se raditi obe mreže. Dok traju radovi, moguća su i povremena isključenja vode, kao i obustava saobraćaja u centru grada, o čemu se građani biti blagovremeno obavešteni  Tokom naredna tri meseca izvršiće se zamena starih dotrajalih cevi novim duktilnim cevima u ukupnoj dužini od 485 metara, u ulicama Gazimestanskoj i Balkanskoj prečnika 300 mm, te Brijanovoj i Tanaska Rajića prečnika 110 mm i 160 mm. Planiranom…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !
x

Proveri i

Otkrivene malverzacije u vezi sa katastrom nepokretnosti, među privedenima i policijski službenik

Četiri lica koja se sumnjiče za malverzacije u vezi sa katastrom nepokretnosti uhapšena su u velikoj akciji MUP, Uprave kriminalističke ...

Pripremaju Halu sportova za punkt za masovnu vakcinaciju

U Hali sportova će se u Kruševcu vršiti masovna vakcinacija protiv korone. U toku je priprema objekta za tu namenu, ...

Jutka moli da mu se odloži odlazak u zatvor

Pravosnažno osuđeni Milutin Jeličić – Jutka, koji je zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje trebalo da se javi na izdržavanje ...

Smanjuje se broj prvih pregleda u Kovid ambulanti

U prethodnim danima u Kovid ambulanu dnevno se javljalo između 250 i 300 pacijenata, s tim da je broj prvih ...

Napredak poražen od Poljaka

U okviru priprema u Antaliji, gde ostaju do 29. januara, fudbaleri Napretka poraženi u prvoj kontrolnoj urakmici od poljske ekipe ...