Danas je naš 20. rođendan, hvala na dve decenije poverenja

Postavljeno: 26.04.2022

Redakcija novina „Grad“ danas obeležava 20 godina od kada se na kioscima pojavio prvi broj našeg nedeljnika. Time je, tog 26. aprila 2002. godine, ostvaren san osnivača novina Grad, Slobodana Bobana Milovanovića i grupe kreativnih saradnika, okupljene oko njega, da Kruševac dobije nezavisan, objektivan, kvalitetan i profesionalan nedeljnik.

Upravo vođeni tom idejom uspeli smo da opstanemo, uprkos brojnim izazovima. Na našoj strani ste svih ovih godina bili vi, naši verni čitaoci. U trenucima, a bilo ih je, kada smo posustajali, saznanje da nam verujete i da nas čitate, pokretalno nas je da nađemo energiju i način da nastavimo dalje. Nasuprot vama i nama stajali su ekonomska kriza, promenjene društvene okolnosti, jednom rečju turbulentna vremena u kojima je pozicija medija i novinara iz godine u godinu postajala sve teža.

Našu situaciju dodatno je pogoršalo to što smo u septembru 2010. godine ostali bez temeljne podrške. Tada je preminuo osnivač „Grada“, Boban Milovanović. Smogli smo snage i predvođeni Dejanom Miladinovićem, nastavili i opstali.

U svaki od redaka koje smo proteklih decenija napisali utkan je deo svakoga od nas, mnogih novinara, saradnika, dopisnika, prijatelja…Ovo je prilika da i svima njima kažemo: „Hvala“.
Iako smo morali da se prilagođavamo situaciji, smanjimo broj zaposlenih u redakciji i menjamo dinamiku pojavljivanja na kioscima, te smo od nedeljnika postali dvonedeljnik, od profesionalnosti i objektivnosti nikada nismo odustali. Sigurni smo da je to jedan od razloga što smo sačuvali vaše poverenje.

Trudili smo se i da napredujemo, da idemo u korak sa vremenom, koje u tehničkom i tehnološkom smislu, maltene svakodnevno donosi novine. Najpre smo, krajem 2015. godine pokrenuli portal KrusevacGrad.rs, kao dnevno aktuelan, informativan, objektivan lokalni medij. U godinama koje su usledile pojavili smo se na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instagramu, imamo svoj Jutjub kanal, posebnu viber grupu za komunikaciju sa grupom mladih čitalaca i saradnika, dok na adrese više stotina preduzetnika i privrednika od nedavno šaljemo mesečni news letter.

U susret značajnom jubileju, našem dvadesetom rođendanu, pokrenuli smo donatorsku kampanju za oslikavanje murala, koji želimo da poklonimo sugrađanima za dosadašnje ukazano poverenje. Sredstva smo obezbedili uz podršku donatora kojima se, takođe, svesrdno zahvaljujemo, a ušli smo u proceduru tokom koje o našoj ideji treba da se izjasne nadležna Komisija i Skupština Grada Kruševca. Na vreme ćemo vas obavestiti o datumu otkrivanja muralNa

Nastavljamo zajedno dalje, ne treba da vas podsećamo da smo otvoreni za sva vaša pitanja, predloge, sugestije, saradnUve

Uvek sa vama, vaše novine „Grad“ i portal „KrusevacGrad“

Glavna i odgovorna urednica
Jelena Božović

Ostale vesti

Komentari

  1. Snežana kaže:

    Poštovane i poštovani, novine i portal Grad, retki su primeri istrajnosti, odgovornosti, nezavisnosti i profesionalizma u novinarstvu ne samo u Kruševcu i Rasinskom okrugu nego i u Srbiji. Srećan vam jubilej. Da slavite još mnogo godina.

1 thought on “Danas je naš 20. rođendan, hvala na dve decenije poverenja

Comments are closed.

back-to-top