„Čarapansko srce“ darivalo decu i mlade

Postavljeno: 27.01.2020

Humanitarno udruženje „Čarapansko srce“ organizovalo je druženje, radionice i podelu paketića za pedesetoro dece i mladih. Akcija je organizovana povodom obeležavanja dana Svetog Save. Dečija graja i smeh ispunili su igraonicu „Ćiribu, ćiriba“ tokom dvosatnog druženja. Nije izostalo ni pevanje himne Svetom Savi, a održane su muzička i likovna radionica. Najmlađima se posebno dopalo oslikavanje lica za koje su strpljivo čekali u redu

– Želeli smo da za Svetog Savu obradujemo decu sa posebnim potrebama, mlade sa invaliditetom, ali i decu koja učestvuju u akcijama našeg Udruženja jer je upravo inkluzija jedna od oblasti kojom se bavimo – kazala je zamenica predsednice Udruženja „Čarapansko srce“ Snežana Popović.

Darivano je pedesetoro dece i mladih koji su dobili igračke i odeću. Sredstva su, podsetila je Popovićeva, obezbeđena na humanitarnom koncertu održanom 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Tada su nastupili muzičari te profesori i đaci Muzičke škole. Pomoć, odnosno slatkiše i slaniše, samoinicijativno su prikupila i deca koja pohađaju pomenutu školu, a kruševački „Jugoprevoz“ je pomogao vaučerima za kupovinu igračaka.

Udruženje „Čarapansko srce“, iako po stažu mlado jer je osnovano sredinom prošle godine, iza sebe već ima nekoliko uspešnih akcija. Planira nove aktivnosti usmerene na pomoć onima kojima je to najpotrebnije. 

J.B.

Ostale vesti

back-to-top