Čarapanski Vitezovi u preferansu plasirali se u plej of

Postavljeno: 22.10.2020

Sportsko udruženje igrača preferansa Vitez iz Kruševca plasmanom među četiri najbolje ekipe u ligaškom takmičenju Srbije obezbedilo je plasman u plej of šampionata države u ekipnoj konkurenciji. “Vitezovi od Čarapanije” vec su spremni za jedinstven festival ove misaone igre, koji počinje 31.oktobra i traje do 2. novembra

Branislav Mihajlović, predsednik ove družine entuzijasta koji sve aktivnosti uglavnom finansiraju sami uz malu podršku budžeta lokalne samouprave i ljudi dobre volje, ističe da su ih u početku svi smatrali autsajderima, ali njihovo finale je za anale.

Loše smo startovali, ali vrlo brzo smo se popravili i mogu da kažem, bili na visini zadatka. Entuzijazam, jedinstvo i dobra organizacija su nas doveli do, za sada, istorijskog uspeha – ističe Branislav Mihajlović.

Jedan od njaboljih igrača, Dragan Jovanović, tvrdi da će sa svojim drugovima osvojiti titulu šampiona države, iako se takmiče tek dve godine.

U redovima Viteza su isključivo igrači iz grada pod Bagdalom, za razliku od naših rivala. Grad i sebe predstavićemo kao pravi majstori ove igre, kojoj pripada epitet misaone. Očekujemo sportsku podršku, ali i svaku drugu koja bi nam dobrodošla u svakom pogledu – besedi Dragan Jovanović.

Kažu da se preferans po mnogo čemu može porediti sa šahom, a naši preferans Vitezovi sigurni su da su u ovom zanimljivom sportu na dobrom putu da obele obraz svih u svom carskom Kruševcu.

Ljubiša Marković

Ostale vesti

back-to-top