Branislav Nedić, na početku pozorišne sezone: Nastavljamo sa prepoznatljivim radom   

Postavljeno: 12.10.2022

U predstojećoj sezoni, Kruševačko pozorište Kruševac namerava, prema rečima upravnika Branislava Nedića, da nastavi sa prepoznatljivim radom i bude i dalje nosilac kulturnog života u ovom regionu.

– Sezonu smo otvorili već polovinom septembra, premijerom predstave za decu „Mala sirena“, autora Aleksandra Pejakovića. Predstavu su deca oduševljeno prihvatila, te smo odmah nakon premijere imali još, čak četiri izvođenja. U nastavku sezone nas očekuje rad na novoj večernjoj predstavi, radnog naziva „Do gole kože“, u režiji Nenada Todorovića. Premijeru planiramo za početak novembra – rekao je za KrusevacGrad upravnik ovdašnjeg Pozorišta,  Branislav Nedić.

U nastavku sezone kruševačku publiku očekuje autorski projekat našeg reditelja Vladimira Popadića, kao i tradicionalna novogodišnja predstava, a na proleće, ponovna saradnja sa jednom od najznačajnijih rediteljki Srbije, Snežanom Trišić.

– Takođe, tokom jeseni i proleća, imamo pozive za učešće a nekoliko festivala, u Vršcu, Beogradu i Užicu – kazao je Nedić.

Povodom završetka radova na Maloj noćnoj sceni „Marko Živić“, kao i kompletne rekonstrukcije tehničke opreme, kazao je da planiraju učešće na konkursima Ministarstva kulture, na kojima su proteklih godina dobijali značajna sredstva.

– Takođe, u svim daljim planovima, sigurno možemo računati i na našeg osnivača, Grad Kruševac – dodao je on.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top