Bioskopski repertoar

Postavljeno: 10.03.2022

Na repertoaru Bioskopa Kruševac od 10. do 13. marta su dva 2D filma. Domaći film „Bilo jednom u Srbiji“ koji se prikazuje od 20 časova i animirani film za najmlađe „Pocrvenela panda“ od 18 časova.

U novom filmu Petra Ristovskog, „Bilo jednom u Srbiji“, pratimo dva mladića i dve devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine tokom i posle Prvog svetskog rata. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha.

Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osetili u „velikom svetu”, dva mladića se vraćaju u oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe.

Animirani film „Pocrvenela panda“ govori o Mej Li, samouverenoj trinaestogodišnjakinji, koja je rastrzana između toga da bude poslušna ćerka i svoje ni malo prijatne adolescencije koja sa sobom nosi neprilagođenost. Kao da promene u njenim interesovanjima, vezama i telu nisu dovoljne, već kada god se previše uzbudi, što je za tinejdžera praktično – UVEK, ona se pretvori u ogromnu crvenu pandu!

Cena ulaznice je 350 dinara.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top