Prijem za mladog kikboksera iz Kruševca

Postavljeno: 10.09.2024

Kruševac nastavlja svoj niz uspešnih mladih sportista koji imaju blisku budućnost, ovog puta u kikboksu. Vojin Radovanović, mladi član kikboks kluba „Car Lazar“, nakon medalja na klupskom nivou, je ovog puta predstvaljao boje Srbije na svetskom kikboks prvenstvu u Mađarskoj, osvojivši bronzano odličje. Tim povodom, gradonačelnik Ivan Manojlović sa pomoćnicom za omladinu i sport Nevenom Plavšić, priredio je prijem u kabinetu za mladog borca.

Gradonačelnik Ivan Manojlović je tom prilikom izjavio:

„Imamo priliku da ugostimo mladog sportistu, Vojina Radovanovića, člana kikboks kluba „Car Lazar“, koji je u ovoj godini ostvario niz uspešnih rezultata. Osvojio je srebro u Crnoj Gori, na Balkanskom takmičenju, a nedavno je i učestvovao na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, gde je osvojio bronzu. Ovo je čast za Kruševac, i dugujemo veliku zahvalnost ovakvim mladim talentima.“

Dodao je da je svaka medalja dragocena, ne samo za mlade ljude koji su je osvojili, već i drugim mladima, jer oni mogu videti kojim stopama moraju nastaviti.

„Upravo ovakav uspeh je dokaz da se uporan rad i trud isplate, i da ne postoje prepreke u postavljenim ciljevima kada je pobeda u pitanju. Ogromna zahvalnost i treneru kluba, ali i ogromna zahvalnost roditeljima ovakve dece koja ne samo da ostvaraju sportske rezultate već su i ambasadori i grada Kruševca ali i Republike Srbije.

Trudićemo se da kao Grad ono što smo obećali upriličimo, da dodatno uložimo i finansijska sredstva ali i da materijalno podržimo sve one koji zabeleže ovakve rezultate. Ove godine se trudimo da svaki sportista ponese repliku Spomenika kosovskim junacima koji svako od nas kruševljana nosi u srcu.

Na kraju je poželeo Vojinu puno uspeha i sreće u daljim takmičenjima, da ova medalja bude podstrek za uspehe i da se bar jednom godišnje viđaju u Gradskoj kući na ovakvim prijemima.

 

Vojin je izjavio da mu je bilo posebno drago što je dobio priliku da predstvlja Srbiju na svetskim takmičenjima:

„Uzeo sam dve zlatne na državnom prvenstvu u dve discpline, nakon čega je usledio poziv za reprezentaciju. Prva reprezentativno takmičenje bilo je Balkansko prvenstvo u Baru, Crna Gora, gde sam osvojio srebro. Sledeće je bilo Svetsko prvenstvo u Mađarskoj, gde sam uzeo bronzu. Prijem u Gradskoj kući mi znači puno, pa bih želeo da se zahvalim gradonačelniku i pomoćnici što su organizovali prijem za mog oca, mog trenera i mene. Veliko vam hvala, potrudiću se da i ubuduće ostvarujem dobre rezultate i predstavljam grad u najboljem svetlu“.

 

Izvor: Gradska uprava Kruševac

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

back-to-top