Stručna praksa studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Postavljeno: 11.02.2016

Данас су у кабинету Градоначелника потписани уговори о пословној сарадњи између Градске управе, Јавно – комуналног  предузећа, ЈП „Водовод“ и ЈП „Градска топлана“ са Економским факултетом Универзитета у Београду. Уговори се односе на обављање стручне праксе студената из Крушевца, који студирају на овом факултету, а коју ће реализовати у Градској управи и овим јавним предузећима

Продекан за сарадњу са привредом Економског факултета др Драган Лончар, рекао је да од око 8.000 студената, колико их похађа овај факултет, око 200 је из Крушевца. Њима ће бити пружена прилика да стичу стручну праксу, као вид организоване припреме студената за примену стечених теоријских знања и савладавања пословних вештина у области коју студирају.

Према речима директора Националне службе запошљавања – Филијала у Крушевцу, Предрага Марковића у плану је укључивање и приватног привредног сектора, али и проширење броја факултета. Воде се преговори са Факултетом организационих наука, Технолошко–металуршким и др., а крајњи циљ је, подстакнути младе да се након образовања на Универзитетима у Србији врате у Крушевац и дају лични допринос развоју родног града.

 

Ostale vesti

back-to-top