1 od 5 miliona Kruševac ograđuje se od odluke beogradskih predstavnika da izađu na izbore

Postavljeno: 29.01.2020

“Ograđujemo se od par osoba koje, zbog papira na kom je rešenje o osnivanju udruženja pod tim sloganom, misle da mogu oteti duh protesta od ljudi koji protestuju. #1od5miliona Kruševac ide u #BOJKOT i pozdravljamo Kikindu, Novi Sad, Bor, Kragujevac i sve ostale gradove koji su se ogradili od tzv. predstavnika udruženja 1 od 5 miliona iz Beograda” navodi se u saopštenju

Da je pojedincima koji sebe u krugu dvojke predstavljaju kao 1 od 5 miliona zaista stalo do mišljenja građana sa kojima protestuju svake subote u Beogradu, bilo bi im jasno da su građani rekli svoje, a to je BOJKOT! – poručuju Predstavnici Pokreta “1 od 5 miliona” u Kruševcu. 

U saopštenju upućenom javnosti podsećaju da su Kruševljani 30.novembra 2018. godine prvi krenuli u postojani marš ulicama ovog grada, ujedinjeni protiv diktature, te da  građani koji su na ulicama tražili bolje, ne pripadaju nikome i da “to nikakav papir iz APR-a neće promeniti, niti dati legitimitet onima koji su poželeli da budu veći od zajedničke borbe svih građana Kruševca i Srbije koji su pod parolom 1od 5miliona protestovali više od godinu dana”.

– #1od5miliona Kruševac neće izaći na lažne Vučićeve izbore i pozivamo sve gradove i organizatore protesta širom Srbije da učine isto i oduzmu legitimitet onima koji su bez ikakvih konsultacija organizatorima protesta u Kruševcu i drugim gradovima Srbije, pokušali da prodaju brend bunta ove naše napaćene Srbije – stoji u saopštenju kruševačkih predstavnika Pokreta.

Ostale vesti

back-to-top