Zimska škola za poljoprivrednike

Postavljeno: 30.12.2022

U organizaciji Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Kruševac, održan je trodnevni, 14. po redu seminar, odnosno Zimska škola za poljoprivredne proizvođače.

Ovdašnji poljoprivednici mogli su da čuju informacije u vezi sa više tema, značajnih za njihov rad. Neke od njih odnosile su se na zaštitu pšenice od bolesti, štetočina i korova, bilo je reči o  proizvodnji kupinovog vina, te o tome kakvi treba da budu sudovi za čuvanje vina i rakije i kako da se održavaju te mnoga druga interesantna predavanja iz raznih oblasti u okviru poljoprivrede.

– Cilj održavanja zimske škole jeste edukacija poljoprivrednih proizvođača kroz predavanja iz ratarske i voćarske proizvodnje kao i agroekonomije sa posebnim osvrtom na IPARD program i zadrugarstvo, zatim zaštitu bilja, melioracije zemljišta, organsku proizvodnju i prehrambenu tehnologiju – navode iz kruševačke Poljoprivredno savetodavne i stručne službe.

Dodaju da su poljoprivrednim proizvođačima prezentovana nova znanja koja će im biti korisna za njihov dalji rad i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Na Zimskoj školi je ukupno bilo prisutno 104 poljoprivredna proizvođača.

V.M.

Ostale vesti

back-to-top