Završen Duelov Svetosavski fudbalski kup u Kruševcu

Postavljeno: 04.02.2020

Dobra organizacija, zanimljiv fudbal i masovnost za bolje sutra u najsporednijoj, a najpopularnijoj stvari na svetu. Blizu hiljadu dečaka potvrdilo talenat

Sedmi po redu Duelov Svetosavski fudbalski kup u Kruševcu, okupio je 64 ekipe sa blizu hiljadu dečaka iz svih krajeva Srbije. Po rečima Slobodana Filipovića Rusa, bilo je zadovoljstvo gledati šta sve mlađarija iz Pomoravlja i drugih mesta može sa loptom.

Ovo su generacije kojima moramo posvetiti dužnu pažnju. Zaslužuju samo pohvale za učinak na terenu -objašnjava Filipović koji je imao sjajnu fudbalsku, a u FK Duel i trenersku karijeru, što je i uticalo da bude pomoćni trener selektora naše nacionalne selekcije 2003. godište koja se bori za odlazak na Evropsko prvenstvo.

I njegov kolega, Borisav Zogović (zajedno su nosili dres FK Napredak), sa zadovoljstvom govori o deci-fudbalerima na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Ovako nešto svaki trener može samo da poželi. O tome govori i poseta utakmicama, disciplina u igri i sve što je svojstveno modernom fudbalu – veli Borisav Zogović.

Na terenu, u generaciji 2005. godište, prvi je na cilj stigao FK Napredak, na drugom mestu je bio FK Duel, a treći FK Knez Lazar. U konkurenci 2007. momci FK Duel bili su najbolji, Šampion iz Leskovca drugi, a FK Blagotin iz Poljne je zauzeo treće mesto.

Da je FK Duel neprikosnoven na ovim manifestacijama i uopšte, pokazao je i u 2008. godištu, a i dve godine starijem -2010. U prvom slučaju Filip Filipović iz Niša je vicešampion, FK Blagotin treći, dok je u konkurenciji 2010. godište Duel iz Lazarevog grada dominirao, Paraćinu je pripalo drugo mesto, Kiker iz Kraljeva je treći, a SK Novi Pazar četvrti.

Zanimljivo je bilo i na kraju fudbalske balade pod Bagdalom. Duel je nadigrao Kosmet iz Leposavica sa 3:0, a Klub za mali fudbal Moravu iz Ćićevca sa 1:0. 

U borbi za prvo mesto izmedju FK Duel i Kluba za mali fudbal trijumfovao je KMF 1:2, a FK Vuk iz Paraćina bio je kao gost uspešniji od Morave iz Ćićevca 0:1 i zauzeo treće mesto na ovom festivalu mladih u fudbalu.

U Duelu podsećaju da počinje besplatan upis za devojčice i dečake 2013/14 i 15. godište. Treninzi su utorkom i četvrtkom u 17 časova.  

Lj.Markovic

Foto: Duel

Zbog reprezentacije – otkaz

Slobodan Filipović Rus, posle nekoliko uspešnih godina rada i rezultata sa FK Duel, bivšom filijalom FK Napretka, dobio je otkaz u kruševačkom superligašu nakon što je odabran za pomoćnog trenera selektora nacionalne selekcije 2003. godište. Slučaj je sada na sudu gde Filipović traži pravdu. Kaže, ne može da shvati da  nekome u njegovom bivšem klubu smeta što je pomoćnik selektora na poziv FSS. Mada nerado govori o dosadašnjim ročištima, saznajemo da su na jednom od njih njegove bivše kolege u FK Napredak izjavile da “ne znaju da je pomoćni trener“.

Ostale vesti

back-to-top