Vojkan Pavić iz SNS-a, novi predsednik opštine Varvarin

Postavljeno: 10.06.2016

Novi predsednik opštine Varvarin je Vojkan Pavić, član Srpske napredne stranke, koga je na ovu funkciju predložila koalicija SNS – SPS. Pavić je u prethodne dve godine vršio funkciju zamenika predsednika opštine

Nakon 16 godina i četiri uzastopna mandata na mestu predsednika opštine Varvarin Zoran Milenković iz SPO-a je napustio mesto predsednika opštine.

– Čudno mi je da SNS nijednog trenutka nije iskazao želju da razgovara sa 14 odbornika SPO o formiranju vlasti. Nije mi jasno zašto? Pobednik ovih izbora je SPS, jer su sa osam odbornika ostvarili ciljeve koje nisu mogli glasovima birača. Kao predsednik opštine uvek mi je bio cilj da u vladajućoj koaliciji bude što više stranaka, Srpski pokret obnove će biti dostojanstvena opozicija i glas razuma aktuelnoj vlasti – rekao je Zoran Milenković.

Milenković je želeo da se vrati u školu iz koje je kao profesor matematike došao na mesto predsednika, ali mu je rečeno da je predugo odsutan.

To mi liči na jedan vid osvete. Ja to nikome ne bih uradio. – rekao je Milenković ljutito,  Dragoljubu Stanojeviću novom predsednika Skupštine, koji je na funkciju došao sa mesta direktora ovdašnje Srednje škole.

Novi predsednik Opštine Varvarin bio je kratak u svom prvom izlaganju.

– Ima puno toga da se uradi. Moramo da se potrudimo ukoliko želimo da mladi ljudi ostanu u Varvarinu. Verujem u svoje saradnike i njihov kvalitet. – kazao je Pavić.

Za Pavićevog zamenika izabrana je dr Violeta Lutovac, narodna poslanica i članica SNS.

Odbornici su izabrali i 11 članova opštinskog veća. U ovom organu 5 mesta je pripalo članovima Srpske napredne stranke, 4 Socijalističkoj partiji Srbije a po jedno PUPS-u i Jedinstvenoj Srbiji.

U narednom periodu opozicija će činiti 14 odbornika SPO i dvojica članova Temnićke alternative.

Da podsetimo na lokalnim izborima u Varvarinu SNS je osvojio 17 odborničkih mesta, SPO 14, SPS osam, a Temnićka alternativa dva odbornička mesta.

varvarin10

Ostale vesti

Komentari

 1. Ivan kaže:

  Sramota je ovo bedno ponašanje novoizabranog predsednika Skupštine iz SPS koji iz političkih razloga želi da progoni čoveka koji je dobio trećinu glasova birača u Varvarinu, najboljeg predsednika u istoriji te opštine i čoveka koji je od kad Varvarin postoji najviše učinio da postane uređena opština.

 2. Radojica kaže:

  Nisam ni za jednu stranku, ali nemam lepe reči za smenjivanje čoveka koji sa strankom koja nije jaka osvoji 14 mandata. I to sa crvenima rušiti koalicionog partnera? Mislim da se ovo Vučiću neće dopasti.

 3. Mica kaže:

  SPS nije mogao da dođe na vlast glasovima birača, ali jeste spletkama i prevarama ubeđujući SNS da istisnu zajedno stranku koj aje uspešno vodila Varvarin više od 15 godina i koja je zbog toga osvojila skoro 35% glasova na nedavnim izborima. Sramota!

 4. Ana Marić kaže:

  Nisam ni u jednoj stranci ali kao majka moram da kažem da mi je žao zbog ovakve odluke. Zoran je lepo vodio našu opštinu i nije zaslužio ovako nešto. Znam da i premijer (to smo uostalom svi videli proletos) i Gašić o Zoranovom radu su imali samo lepo mišljenje i ovakva odluka naših naprednjaka iz Varvarina sigurno nije korektna. Zaboravljaju da je Zoran prvi, kad niko u Srbiji nije smeo, pružio naprednjacima ruku i uveo ih u lokalnu vlast a nije morao. Prosto, nadam se da će uskoro biti ono što je narod želeo – velika koalicija SNS-SPO u Varvarinu, a socijalisti tamo gde im je mesto.

  1. Jola kaže:

   I ja se nadam Ana. SNS i SPO svuda u okrugu korektno sarađuju i valjda će i kod vas da se stvari dovedu kako treba. Samo složni smo jaki, a SNS i SPO treba svuda da budu zajedno.

 5. Dejan kaže:

  Covek koji je godinama vladao spletkarenjem, koji je Varvarin unistio i srozao i od njega napravio jednu od najnerazvijenijih opstina u Srbiji je napokon zasluzeno otisao na mesto koje mu pripada. U Varvarinu za 16 godina ni jedan veci investitor nije dosao. Cak su i neki od njegovih odbornika na prvoj sednici Skupstine glasali protiv njega. Govorio je u kampanji da ce „SNS da iseli iz opstine Varvarin“ a sad hoce da im se uvuce i nastavi po starom, pretnje i razne spletke sa njegove strane su obelezile kampanju e pa dosta je vise. Patetika i bezobrazluk su ono po cemu je poznat Milenkovic nadaleko.

 6. Miško kaže:

  Ne izmišljaj Dejane. To što pišeš je zlonamerno iznošenje golih neistina. Sve je obrnuto od onog što si napisao. Zoran je najviše od svih predsednika opštine Varvarin uradio za tu opštinu. Da tako nije, ne bi valjda 16 godina vodio tu opštinu pobeđujući i daleko jače stranke u tom trenutku. Pa i na upravo održanim izborima je osvojio oko 33% glasova, skoro duplo više od SPS-a! Ne izmišljaj da je pretio „iseljavanjem“ bilo koga, jer je on gospodin i nikad nikome tako nije govorio. Da je bilo šta imao protiv bilo koga, a pogotovu SNS, ne bi sve ove godine bio u koaliciji sa SNS. Jasno je da po nečijem nalogu pokušavate da zavadite SNS i SPO, dve stranke koje su partneri i odlično sarađuju svuda po okrugu. Jedini ko danas u Varvarinu preti jeste upravo nesrećni predsednik Skupštine koji otvoreno preti Zoranu.

 7. Zoran Bošnjanac kaže:

  Neće ispasti na dobro socijalistima. I premijer i Gašić dobro znaju da je Zoran korektan čovek, a iako nisam u SPO moram da priznam da stranka ima 10 puta bolj kadrove od crvenih. Da ne govorim da SPS ucenama i spletkama pokušava da osvoji mnogo veći deo kolač vlasti, nego što im to pripada shodno snazi i broju glasova koji su dobili na izborima.

 8. Rade kaže:

  Vlast SNS i SPO je mnogo bolja za razvoj opštine Varvarin. Socijalisti će bojim se usporavati SNs i podmetati nogu gde god stignu. SPO je daleko korektniji partner i ima mnogo bolje ljude za odgovorne funkcije. Uostalom, volja građana Varvarina je da su upravo SNS i SPO dobili ubedljivo najviše glasova, a socijalisti treba da budu srećni što su prešli cenzus.

9 thoughts on “Vojkan Pavić iz SNS-a, novi predsednik opštine Varvarin

Comments are closed.

back-to-top