Vlada odlučila: Na vakcinaciju samo uz poziv eUprav

Postavljeno: 25.01.2021

Od utorka, 26. januara, na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije, saopštila je Vlada Srbije

– Termin za vakcinaciju građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije – saopšteno je iz Vlade.

Ovakva odluka doneta je, kako je navedeno, jer se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

Iz Vlade mole građane da poštuju procedure prijave i vakcinacije uz objašnjenje da je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima.

– Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi https://euprava.gov.rs/usluge/6224. Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova – napominju nadležni.

Podsećaju da, bez obzira na to što je vakcina stigla i što je Srbija trenutno među vodećima u svetu po broju vakcinisanih na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova.

– Bez obzira na to da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajedničkog cilja, a to je konačna pobeda nad korona virusom – navodi Vlada u saopštenju.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top