„Vetar sa Pirineja“ Milene Sekulić Odalović (DARIVANJE)

Postavljeno: 14.05.2023

Prema rečima autorke, „Vetar sa Pirineja“ je priča „nastala iz ljubavi prema istorijskim temama. Iako se radnja odvija u Španiji petnaestog veka, akcenat je na univerzalnim vrednostima, borbi dobra i zla, ljubavi i mržnje, skromnosti i pohlepe. Čitaoci će pred sobom imati štivo neobično za naše podneblje, gde se obično piše o temama iz nacionalne prošlosti. Moja želja je da izađem iz okvira i stvorim svet koji je razumljiv i blizak svim ljudima, bez obzira na to iz koje su zemlje.“

Godina je 1492. Dok zloglasna španska inkvizicija progoni Jevreje i Mavre, jedan grad u pokrajini Aragon živi mirnim i spokojnim životom, daleko od prizora užasa i stradanja. Oho de Montanja se ponosi svojom tradicijom i samostalnošću, a građani obožavaju svog gospodara, markiza don Rikarda, velikog i slavnog vojskovođu.

Seviljski pekar Serhio i njegova riđokosa ćerkica doseljavaju se u Oho de Montanju nadajući se da će konačno naći mir, ali život za njih ima druge planove. Tajna koju otac i ćerka donose sa sobom preti da uništi kako njih dvoje, tako i temelje utvrđenog grada koji ih je primio pod svoje okrilje. Legenda o montanjskoj veštici preteći se nadvija nad svima donoseći nemir i strah.

„Vetar sa Pirineja“ Milene Sekulić Odalović možete pronaći od utorka 9. maja u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Ovu knjigu možete osvojiti u darivanju na našoj Instagram stranici.

Ostale vesti

back-to-top