Vašarska ponuda bogata, ali bez muzike i ringišpila

Postavljeno: 02.08.2021

Nakon prošlogodišnje pauze, nastale zbog tadašnje nepovoljne epidemiološke situacije, ove godine se na Svetog Iliju, u narodu poznatog kao Ilija Gromovnik, u Kruševcu održava tradicionalni vašar. Kupci ponudu ocenjuju kao bogatu, a prodavci su iznenanađeni brojm posetilca koji su do podneva obišli tezge

Brojni kupci su iskoristili jutarnje sate, kako bi izbegli vrućinu, i osmotrili ovogodišnju vašarsku ponudu.

Tezge sa robom široke potrošnje, pre svega garderobe, i dalje su najmnogobrojnije na vašaru. Najveću pažnju posetilaca svakako privlače prodavci polovnog alata i mašina za brojne poslove. Takođe, među posećenijim su i prodavci tradicionalnog oruđa, grnčarije, kao i prohromskih i limenih proizvoda.

Najmlađi sugrađani su zainteresovani za najraznoraznije slatke proizvode. Pažnju im privlače i brojne replike poznatih fudbalskih i košarkaških dresova. Veliki izbor mantila, opreme za planinarenje, radničkih odela i opreme neophodne za lov, kao i svake godine rezervisani su za nešto starije.

Valentina i Saša Svrzić, svake godine na istom mestu, u blizini Šoping parka, prodaju slatke proizvode i šećernu vunu. Kroz osmeh komentarišu oni su “najslađa tezga na vašaru”.

Do sad je već izašao iznenađujuće veliki broj ljudi. Još veću gužvu očekujemo posle 16 časova. Danas je ipak radni dan, pa kada se ljudi vrate sa posla biće još brojnije – kaže Valentina.

Ove godine  izostala je poznata šatorska atmosfera sa muzikom, kao i brojne animacije za decu.

Podsetimo, prošle godine ovaj vašar se nije održao zbog izuzetno nepovoljne situacije sa korona virusom.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top