Dokumentarni filmovi o ekologiji u „Gnezdu“

Postavljeno: 02.08.2021

Dokumentarni filmovi o ekologiji, koje su uradili mladi iz više zemalja, biće prikazani večeras (2. avgust), od 20 časova, u AKC „Gnezdo“

Filmovi su nastali u okviru projekta “FROM POLUTION 2 INCLUSION, a autori su mladi iz Španije, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Poljske.

Tokom radnih dana projekta, timovi iz šest zemalja kreirali su kratke filmove o životnoj sredini, zagađenju, klimatskim promenama, recikliranju itd. Upotrebom različitih metoda neformalnog obrazovanja, učesnici su upoznati sa temama filmskog kabarea, aktivizmom, ekologijom, stvaranjem filmova i pričanjem priča. Time su postavljeni temelji kako bi u budućnosti filmove koristili kao oruđe aktivizma – saopštili su organizatori događaja CODR RES POLIS.

Napominju da je čitav projekat zamišljen kao platforma za uzajamno učenje, u kojoj, koristeći različite metode, učesnici mogu uporediti svoje pristupe i iskustva. Projekat je finansiran od strane Erazmusa+ programa, pod pokroviteljstvom Evropske Unije.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top