Uspešan nastup amatera iz Kukljina i Velikih Kupaca

Postavljeno: 23.04.2023

Kulturno umetničko udruženje “Kopaonicka frula” održalo je godišnji koncert u Domu kulture u ovom potkopaoničkom gradiću, a nastupili su i amateri iz Kukljina i Velikih Kupaca

– Naše udruženje je dobilo poziv od Sanele Kljajić, predsednice Upravnog odbora “Kopaoničke frule”, da budemo gosti na ovoj predivnoj manifestaciji i odazvali smo se na pravi način. “Kukljinsko prelo” je odradilo etno postavku, koja oslikava deo života ljudi na selu. Pred prepunom salom KCK Brus, naša članica Una Petković je odrecitovala čuvenu pesmu Alekse Šantića ,,Ostajte ovdje” . Sama pesma ima duboku poruku i emotivno nadahnjuje slusaoca…. e ,tako je bilo i sa nama gostima. Želim reći da je bilo predivno izvodjenje igara uz pesmu i zvuk frule, – Violeta Petković, predsednica Udruženja “Kukljinsko prelo” iz ovog pomoravskog sela.

Prema njenim rečima, bilo je uzivanje gledati ovakav program i dečicu, koja odgovorno i sa ushićenjem predstavljaju svoju sredinu, običaje i tradiciju. Treba istaći da sve pohvale za organizaciju pripadaju Milivoju Aksentijeviću, predsedniku i koreografu KUD “Rasina” iz Velikih Kupaca i koreografu KUU “Kopaonicka frula” i predsednici Saneli Kljajić..

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top