Napredak savladao niški Radnički sa 2:0

Postavljeno: 23.02.2023

Napredak pobedio niški Radnički rezultatom 2:0 golovima šarića i Bastajića

Posle poraza od Novog Pazara bilo je jasno da je neophodna šok terapija, nova energija i promena na klupi. Opredelili su se u Napretku za ambicioznog stručnjaka Dragana Perišića, koji nema mnogo superligaškog trenerskog iskustva, međutim, da iskustvo nije nikakva garancija uspeha najbolji primer je doskorašnji kormilar Dušan Đorđević.

Na „vatrenom krštenju“ trenera Perišića na Napretkovoj klupi, u derbiju sa komšijama sa Čaira trener napretka Dragan Perišić bio je uspešan.

U odličnoj utakmici napredak je savladao niški Radnički sa 2-0 golovima šarića i Bastajića Na pitanje: otkud u Napretku, novi šef struke kruševačkog superligaša je uoči prvog treninga odgovorio:

– Napretkov poziv se ne odbija i nema trenera u Srbiji koji ne bi radio u Kruševcu. Pre svega, čast je ući u kruševački hram fudbala i, kao igrač uvek sam se radovao utakmicama pod Bagdalom, pred pravom fudbalskom publikom. Sada se vraćam u drugoj ulozi. Trenerski posao je takav da moramo da znamo situaciju na superligaškoj sceni, sve igrače, tako da su mi dobro poznate mogućnosti i potencijal Napretkovih fudbalera i siguran sam da ova ekipa može mnogo više i da će vrlo brzo to i demonstrirati.

Na zvaničnoj promociji Dragan Perišić je, počastvovan ukazanim poverenjem, naglasio:

– Želim da se zahvalim klupskom rukovodstvu, koje je u ovom delikatnom trenutku imalo i hrabrosti da ukaže poverenje mlađem treneru. Znam šta se očekuje od mene, kakve su Napretkove ambicije i spreman sam. Znam da imam kvalitetne igrače, dosta pojedinaca, koji u svakom trenutku mogu da postignu gol, a to pravi razliku u Super ligi. Sada je najvažnije da na igrače prenesem energiju, vratim im samopouzdanje. I dobro mi je poznato kakav fudbal žele da gledaju Čarapani i biće promena u stilu igre. Očekujem protiv niškog Radničkog dobro izdanje svoje ekipe i, optimista sam.

SARADNICI

U Perišićevom stručnom štabu su i Nikola Stojanović, prvi asistent, koji je Kruševljanima poznat i kao pomoćnik nekadašnjeg trenera Milana Đuričića – Đumija i trener analitičar Stefan Carević. Za rad sa golmanima i u buduće će biti zadužen Saša Bakuš. A, narednih dana stručnom štabu će se priključiti i novi kondicioni trener.

TRI PORAZA KAO OKIDAČ ZA RASTANAK

Imali su Napretkovi fudbaleri idealne uslove za pripreme u Antaliji, savršen smeštaj, fantastične terene za treninge i utakmice, protivnike po meri, čak ih je i vreme poslužilo. Kako je igrački kadar kompletiran već prvog dana priprema, a ispunjene su treneru Dušanu Đorđeviću sve želje oko pojačanja, očekivalo se da se ekipa pripremi na najbolji mogući način za prolećna iskušenja.

Počelo je, međutim, loše. I pored dobre partije protiv Partizana na prolećnoj premijeri, a bio je Napredak bolji po svim statističkim parametrima, izuzimajući broj golova, upisan je prvi poraz (0:1). Usledio je još jedan, od TSC – a u Bačkoj Topoli (0:2). Nije Napredak bio ni na približnom nivou izdanju protiv Partizana. Trenutno trećeplasirani tim u šampionatu je dominirao od početka do kraja.

Nadali su se svi u kruševačkom superligašu da je poraz od TSC – a samo jedan loš dan, da će megdan sa Novim Pazarom biti prekretnica, da će početi toliko željena pozitivna rezultatska serija. Protiv tradicionalno neugodnog rivala motivacija, želja, borbenost, bili su više nego očigledni. Dominirali su Kruševljani, činilo se da gol visi u vazduhu, ali u 68. minutu Napretkovo dete Andrija Majdevac povukao je kontranapad po levoj strani, ušao u šesnaesterac, gde ga je oborio Stefan Jovanović i sudija Lukić je dosudio najstrožu kaznu. Tako je viđen samo jedan gol, vredan tri boda, ali na kontu Novog Pazara.

Iako su u Napretku imali u planu dugoročnu saradnju sa trenerom Dušanom Đorđevićem, koji je pod Bagdalu stigao sa zavidnom trenerskom biografijom i odličnim rezultatima u Čukaričkom i Radniku, bilo je jasno da je posle trećeg uzastopnog prolećnog poraza neophodan rez. Rezultati su uvek jedino merilo, a od trenutka kada je na početku prvenstva seo na klupu Čarapana Đorđević je upisao samo pet pobeda, uz četiri nerešena ishoda i čak 13 poraza. I u 22 kola postigao tek 16 golova! Daleko ispod Napretkovog renomea i ambicija u ovom šampionatu. I – usledio je sporazumni rastanak…

Ostale vesti

back-to-top