Učestvujte u izložbi donesite cipele u Kuću Simića

Postavljeno: 24.10.2022

U Kući Simića priprema se nova interaktivna izložba „Od pepeljuge do princeze“ a svi sugrađani pozvani su da uzmu učešće u njenom priređivanju. Za učešće u ovoj izložbi potrebno je da u u Kuću Simića donesete omiljen/ posebno/  drag/ značajan/ prastar/ najnoviji (ili nešto od toga) par cipela uz prigodnu priču koja kazuje zašto su baš te cipele zaslužile mesto u muzejskoj postavci.

Svadbene, sportske, elegantne, baletske, planinarske, za zimu, leto, kišu, sunce, plažu ili pozorište… sve dolaze u obzir. Potrebno je da imaju biografiju i da su posebno važne.

Zainteresovani opis cipela koji treba da bude do jedne kucane stranice, ćiriličnim fontom, mogu dostaviti na mail [email protected] ili lično u Kući. Cipele, doterane za izložbu, treba dostaviti lično.

Rok za dostavljanje obuće i tekstova je 1. decembar 2022, a otvaranje izložbe očekuje se početkom sledeće godine.

Inače, ovakve izložbe koje uključuju lokalnu zajednicu organizuju se iz godine u godinu u Kući Simića. Do sada su organizovane izložbe na kojima su sugrađani donosili stare recepte, fotografije, igračke i mnogobrojne druge predmete koji govore o životu u našem gradu.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top