Ubistvo kod Trstenika dobija sudski epilog

Postavljeno: 30.07.2020

Ubistvo Marka Đurića (28) iz Ljubostinjskog Prnjavora kod Trstenika dobiće epilog na sudu nakon podizanja optužnice Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu. Đurić je nastradao 17. maja u kafani “Dominik i Mirjana” u trsteničkom naselju Grabovac, kada je gurnut sa terase ovog lokala

Optužnicom su obuhvaćeni rođak vlasnika lokala M.R. (30), koga tužilaštvo tereti za krivično delo ubistvo, dok će za krivično delo učestvovanje u tuči odgovarati D.D.(51), vlasnik lokala i u vreme tragičnog događaja, gost kafane – G.K. (49).

Prema saznanjima portala Kruševacgrad, iako su svi sada okrivljeni u početku negirali da imaju bilo kakva saznanja o stradanju Đurića, na saslušanju pred postupajućim zamenikom javnog tužioca, okrivljeni M.R. je priznao kako je u opštem metežu gurnuo Đurića.

Saveti mesnih zajednica Grabovac i Ljubostinjski Prnjavor pokrenuli su niz humanitarnih akcija kako bi pomogli porodici nastradalog mladića, koja je u teškoj materijalnoj situaciji.

U isto vreme, opštini Trstenik predata je peticija sa potpisima više od 600 nezadovoljnih meštana oba sela koji zahtevaju da se zatvori kafana gde se dogodilo ubistvo, ali i gde je u prošlosti zabeležen još jedan smrtni slučaj, kao i redovna remećenja javnog reda i mira.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top