U toku konkurs za obuku za vatrogasce

Postavljeno: 23.03.2022

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je Konkurs za upis 300 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 6. aprila.

Na Konkursu, kako je saopšteno iz MUP-a, mogu da učestvuju lica koja su državljani Srbije, a najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan Konkurs.

Kandidati, takođe, treba da imaju ne manje od 19, niti više od 30 godina, do dana zaključenja Konkursa, da imaju završenu srednju školu, a uslov je i da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Potrebno je da oni koji konkurišu imaju važeću vozačku dozvolu C kategorije, a mogu da konkurišu i oni koji imaju vozačku dozvolu B kategorije, uz obavezu da ispit za C kategoriju polože u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Zainteresovani treba da ispunjavaju i posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Prijava na Konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs   i sajtu  Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top