U RPK u toku izbor novog Parlamenta privrednika

Postavljeno: 13.04.2021

Regionalna privredna komora Kruševac započela je izborne aktivnosti za novi saziv Parlamenta privrednika. Postupak kandidovanja za 18 članova Parlamenta koji se biraju po teritorijalnom principu je završen, a članovi Komore mogu svoj glas za predložene kanditate poslati poštom do 20. aprila. Parlament se bira na četiri godine, a ovo je prvi reizbor članova ovog tela nakon osnivanja 2017. godine

Lista kanditata za nove članove Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Kruševac sadrži 18 imena odnosno kompanija, a to je ujedno i maksimalan broj za koji članovi Komore mogu glasati.

Na listiću su se našli Vladimir Petrović, ispred kompanije Kromberg& Schubert, Zoran Misić u ime preduzeća Jugoprevoz, Nikola Filipović iz kruševačke područne jedinice JP Pošta Srbije, Rade Jevtović – Vino Župa Aleksandrovac, Ljubisav Panić za Privredno društvo PPT-Petoletka doo Trstenik, Žarko Antić iz kompanije “Antić Kosta” iz Stalaća, Aleksandar Vasiljević ispred “14.oktobra”, Branislav Lukanović “DS Smith Packaging”, Saša Batoćanin u ime PPT-Namenska iz Trstenika, Branka Dragnić iz kompanije “Bramy”, predstavnik Kuper tajera, Nenad Dojčilović, Zoran Simić iz Fabrika hemijskih proizvoda “Hemofluid” Kruševac, Lidija Matejić Jovanović iz “Trgovine Matejić”, Miloš Nenezić u ime Trajal korporacije, Zoran Bekrić iz preduzeća Rubin, Slavko Savković iz firme “Građing” iz Aleksandrovca, Svetlana Miljković u ime firme “Sweet home” iz Brusa, te Danijela Kolarević Gilić, predstavnica kompanije “Kolarević” iz Pojata.

Glasački listić je objavljen na sajtu RPK, a glasa se izjašnjavanjem u pisanoj formi, najkasnije do 20. aprila, zaokruživanjem rednog broja ispred imena kandidata i potpisivanjem od strane lica ovlašćenog za zastupanje.

Parlament privrednika, inače, konstituisan je 7. juna 2017. godine i broji 35 članova. Osamnaest ih se bira po teritorijalnom, a sedamnaest po granskom principu i taj se izbor sprovodi na nivou udruženja.

Bavi se, između ostalog, uticajem propisa i mera ekonomske politike na poslovanje privrednih subjekata sa teritorije na kojoj deluje PKS – RPK Kruševac, praćenjem pojava bitnih za privredni život Rasinskog okruga, te podsticanjem razvoja privrede, preduzetništva i preduzetničke inicijative na području Rasinskog okruga i Srbije.

Parlament bira i svog predsednika, a do sada je na toj funkciji bila aktuelna ministarka privrede, Anđelka Atanasković.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top