U ponedeljak promocija novog trenera Napretka

Postavljeno: 09.05.2020

Na novom-starom treneru Draganu Ivanoviću nije lak zadatak s obzirom da preuzima ekipu u delikatnom trenutku. Olakšavajuća okolnost je to da ispadanja iz Super lige neće biti, s obzirom da će u narednoj sezoni ona imati 18 ili čak 20 klubova 

Fudbalsko prvenstvo Srbije nastaviće se 30. maja, bez plej-ofa i plej-auta, tako da će se do kraja igrati samo četiri preostala kola regularnog dela.

Za početak, Napredak dočekuje niški Radnički, 6. juna gostuje Voždovcu, u 29. kolu dočekuje u Kruševcu 14. juna Mladost, da bi prvenstvo završio utakmicom u Subotici protiv Spartaka ŽK.

Završnicu sezone Napredak dočekuje sa novim šefom stručnog štaba. Nakon smene Ivana Stefanovića, najavljeno je da će na to mesto doći Dragan Ivanović, ali je pandemija koronavirusa odložila njegovu promociju. Sada je ona najavljena za ponedeljak, kada će se, nakon testiranja na koronavirus i zdravstvenih pregleda, krenuti sa treninzima fudbalera. 

U Napretku su, svakako, zadovoljni što se Ivanović posle četiri godine vraća u Kruševac, gde je sa velikim uspehom vodio ekpiu 2016. godine, ali je na polusezoni odlučio da pređe u tabor Vojvodine. Te jeseni Ivanović je vodio Napredak na 21 utakmici i ostvario skor od 10 pobeda, pet remija i šest poraza. Klub je ostavio na četvrtom mestu.

Na Ivanoviću nije lak zadatak s obzirom da preuzima ekipu u delikatnom trenutku. Olakšavajuća okolnost je to da ispadanja iz Super lige neće biti, s obzirom da će u narednoj sezoni ona imati 18 ili čak 20 klubova. 

Ivanović je, za početak, najavio „podmlađivanje ekipe, odnosno angažovanje neafirmisanih igrača, koji poseduju superligaški potencijal“ i diodao:

– Preostala četiri kola poslužiće nam, između ostalog, da proverimo ko od postojećeg kadra zaslužuje da ostane.

Posle 26 odigranih kola Napredak je na 12. mestu tabele sa 26 bodova.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top