U OŠ “Dragomir Marković” – Nova znanja od starih đaka

Postavljeno: 15.06.2021

Učenici Osnovne škole „Dragomir Marković“ imali su priliku da steknu nova znanja iz robotike. Predavanje iz te oblasti, održao je nekadašnji đak te škole sa namerom da mlade generacije zainteresuje za robotiku

Povodm jubileja, 60 godina škole, njen bivši učenik Stefan Stevšić održao je zanimljivu radionicu pod nazivom „Kako roboti vide?“.

– Ovde sam na odmoru. Direktor me je kontaktirao, a mislim da imam nešto interesantno da kažem učenicima. Tim povodm spremio sam im jednu prezentaciju. Ovo mi je prvo predavanje za tako mlad uzrast, ako bude uspešno, spreman sam da slična organizujemo u drugim školama – rekao je Stefan, koji je nakon “Dragomira” završio kruševačku Gimnaziju, a nedavno je doktorirao na ETH u Cirihu.

OŠ „Dragomir Marković“, prema rečima direktora Saše Jevtića, održava kontakte sa bivšim učenicima.

– I do sada smo imali dosta takvih aktivnosti, jer imam puno učenika koji su završili studije i koji su spremni da svoja znanja prenesu novim generacijama. Izdvojio bih takmičenje „Dabar“ koje se sprovodi već osam ili devet godina. To takmičenje inicirano je od strane bivšeg učenika koji nas je povezao sa profesorima iz Slovenije – istakao je Jevtić.

Škola učestvuje u različitim projektima, formiran je i „Tesla klub“ gde se posredstvom brojnih aktivnosti deci približava život našeg slavnog naučnika.

Vidovdansku svečanost OŠ „Dragomir Marković“ obeležiće u područnom odeljenju u Trmčaru gde će na manifestaciji pod nazivom „Negujmo tradiciju – stvarajmo budućnost“ biti izloženi predmeti iz domaćinstva i narodne tradicije. Osim toga priprema se izveštaj o najstarijim đacima, sa kojima je urađen razgovor.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top