U Napretku spremni za premijeru u Novom Sadu

Postavljeno: 10.07.2022

U prvom kolu novog prvenstva Super lige Srbije, FK Napredak u nedelju gostuje ekipi Vojvodine. U timu pred ovaj meč vlada umereni optimizam.

 Ovog vikenda startuje novo prvenstvo Super lige Srbije. FK Napredak u prvom kolu gostuje u nedelju od 20 sati, u Novom Sadu, ekipi Vojvodine.

-Nadamo se da smo spremni za novu sezonu, a utakmica će pokazati u kojoj meri – rekao je šef stručnog štaba Dušan Đorđević, podsećajući da su pripreme bile jako kratke, a da je u Napretku promenjeno dosta igrača.

Dodao je da je zato potrebno da prođe jedan period treniranja sa ekipom da bi na terenu ona izgledala najbolje što može.

– Nadam se da ćemo na stadionu “Karađorđe” izgledati disciplinovano, ozbiljno, trkački dobro i sigurno ćemo učiniti sve da dođemo do povoljnog rezultata. Naravno, svi znamo kako je Vojvodina reagovala u prethodnom periodu, da je promenila rukovodstvo, ceo stručni štab, dosta igrača. Izuzetno ambiciozno ulaze u ovo prvenstvo, sa željom da se umešaju i u borbu za titulu, tako da smo svesni da nas čeka teška utakmica, sa kvalitetnim protivnikom. Da li će taj maksimum biti dovoljan za osvajanje bodova, to još ne znam, ali ćemo se potruditi –rekao je Đorđević.

„Prinova“ u timu je golman Nikola Petrić, koji je rekao kako su ga u Napretku sjajno dočekali i da među saigračima vlada dobra atmsofera, u kojoj se očekuje i nedeljna utakmica:

– Živeo sam tri godine u Novom Sadu i sve mi je to dobro poznato. Veliki rival, veliki klub i veliko ime. Sa druge strane, mi respektujemo svakog protivnika, ali cilj Napretka na svakoj utakmici će biti pobeda.

Jesenja sezona Super lige se završava 13. novembra, zbog Svetskog prvenstva u Kataru.Do kraja prvog dela prvenstva biće odigrana i četiri kola iz drugog dela. Prolećni deo šampionata će startovati 4. februara naredne godine.

Tekst i foto: S.M.

Ostale vesti

back-to-top