Trsteničko pozorište apsolutni pobednik, osvojilo žiri i publiku u Trebinju

Postavljeno: 04.08.2021

Trsteničko pozorište spada u red najbolje organizovanih amaterskih teatarskih ansambala u Srbiji, a kvalitet njegovog rada potvrđen je i pobedom na Festivalu festivala u Trebinju

Kvalitet predstave trsteničkih glumaca amatera došao je do izražaja na 64. Festivalu festivala, održanom u Trebinju, u Republici Srpskoj (BiH), koji je okupio dramske umetnike iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

– Postali smo apsolutni pobednici Festivala, što se desilo prvi put u našoj istoriji. Stručni žiri je za najbolju predstavu proglasio našu “Pomorandžinu koru”, prema tekstu Maje Pelević i u režiji Branislave Stefanović, autorki iz Beograda. Isto mišljenje je dao i žiri publike, što je prava retkost. Naša glumica Julijana Pavićević je bila glumica večeri, a prvu nagradu za kostimografiju – Zlatnu masku dobila je naša umetnica Jelena Jović – kaže Dušan Jović Ćule, rukovodilac Centra za kulturu Radničkog univerziteta i upravnik Trsteničkog pozorišta.

Na ovogodišnjoj balkanskoj smotri glumaca amatera, pored Trstenika i Bečeja iz Srbije, nastupile su pozorišne trupe iz Banja Luke i Trebinja (BiH), Kavadarca (iz Makedonije) i Bijelog Polja (iz Crne Gore).

– Imali smo vrhunski prijem od strane domaćina Festivala u svakom pogledu. Publika je bila oduševljena našom predstavom i nagradila je pravim ovacijama. Za naš ansambl su rekli da je organizovan i jedinstven kao prava porodica, pa su tražili da nastupimo sa manjim programom i na završnoj večeri Festivala – kaže Jović iznoseći utiske o boravku u srcu Hercegovine.

 

On podseća da je trstenički ansambl, takođe, na republičkom Festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli osvojio drugo mesto i srebrnu plaketu, gde je nastupio sa istom predstavom.

Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top