Tri zlatne medalje sa Evropskog prvenstva karatistima Kruševca

Postavljeno: 03.04.2023

Članovi Karate kluba Kruševac osvojili su tri zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za juniore (18 do 20 godina) i seniore (+ 21) u konkurenciji 427 takmičara iz 35 drzava u Švajcarskoj.

U konkurenciji borba timova iz 12 evropskih zemalja srpski tim u sastavu Luka Jovanović, Dimitrije Jovanović i Nemanja Savić u polufinalu je pobedio tim Engleske, u finalu tim iz Francuske pa je Srbija na prvom mestu. Tim iz Francuske je drugi, iz Engleske treći, iz Češke četvrti.

-Zlatna odličja pripala su rođenoj braći Luki i Dimitriju Jovanoviću u sastavu borba tima Srbije kao i Đordju Nedeljkoviću koji je bio u kata timu Srbije – istakao je predsednik Karate kluba Kruševac Marko Tomić.

U juniorskom delu takmičenja nastupilo je 9 kata timova, a tim iz Srbije u sastavu Aleksandar Đorđević, Nemanja Savić i Đorđe Nedeljković, pobednik je takmičenja, drugi je tim iz Češke, treći iz Belgije.

-Uspeh Karate kluba Kruševac na ovom važnom evropskom takmičenju je veliki. Nije novost da se naši takmičari vraćaju sa medaljama, ali, u ovoj konkurenciji pobeda i borba i kata tima Srbije mnogo znači. Koristim priliku da se zahvalim Trayal Korporaciji koja nam je donacijom pomogla da budemo deo ovog va6nog takmičenja – naglasio je Marko Tomić.

Ostale vesti

back-to-top