Svetosavski đaci: Sara Milenković, Medicinska škola

Postavljeno: 24.04.2021

Brojne nagrade sa okružnih i republičkih takmičenja kao i odlične ocene tokom celog školovanja razlozi su zbog kojih je nastavničko veće kruševačke Medicinske škole odlučilo da Svetosavsku nagradu ove školske godine dodeli učenici četvrte godine Sari Milenković

– Nagrada mi znači jer je ona dokaz da se nisam uzalud trudila i da svo utrošeno vreme nije uzalud bačeno već je ovim priznanjem nagrađeno. Svi su ponosni na mene, a moram da priznam da su ostali više od mene verovali da ću da dobijem nagradu – kaže Sara za KruševacGrad.

U Medicinskoj školi pohađa smer za farmaceutskog tehničara, a glavna konkurentkinja za Svetosavsku nagradu bila joj je jedna od najboljih drugarica.

– Nismo znale koja će od nas dve da bude svetosavski đak, u svakom slučaju smo jako ponosne jedna na drugu – dodaje ona.
Omiljeni su joj stručni predmeti, ali voli i srpski jezik čemu u prilog govore i brojne nagrade sa takmičenja iz književnosti.

– Iz književnosti sam išla na takmičenja, na opštinskom i na okružnom takmičenju osvajala sam prve nagrade, a na republičkom takmičenju u drugoj godini osvojila sam treće mesto. Spremala sam se i prošle godine ali je nedelju dana pred okružno takmičenje proglašeno vanredno stanje tako da takmičenje nije održano – objašnjava Sara.

Iako trenutno nema puno slobodnog vremena jer priprema prijemni ispit za upis na fakultet napominje da voli da čita, da trenira, ali i da uvek nađe vreme za druženje sa prijateljima.

– Planiram da upišem Farmaceutski fakultet u Beogradu, mada još uvek nisam sigurna koji bih posao volela da radim u budućnosti. U slobodno vreme najviše volim da čitam trilere i misterije, a omiljeni pisci su mi Donato Karizi i Agata Kristi – ističe ona.

Njena razredna i nastavnica srpskog jezika Gordana Zajić napominje da Sara sa lakoćom savladava gradivo, ali i da pored obaveza koje ima oko predmeta stiže da učestvuje u gotovo svim vannastavnim aktivnostima.

– Ona je jedna kompletna mlada osoba koja sa lakoćom postiže izvanredne rezultate, dok sa druge strane „ne propušta život“. Sve što radi radi sa ljubavlju i sigurna sam da će biti sjajna i predana svom poslu jer će izabrati ono što želi i voli – kaže ona.

D. M.

Ostale vesti

back-to-top