+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Svečana akademija povodom Dana oslobodjenja – prilika za sumiranje urađenog

Svečana akademija povodom Dana oslobodjenja – prilika za sumiranje urađenog

Svečana akademija, kojm je u Kruševačkom pozorišti završen višednevni program obeležavanja Dana oslobodjenja Kruševca u Drugom i Prvom svetskom ratu, okupila je predstavnike javnog, političkog i društvenog života te brojne goste, delegacije više pobratimskih gradova. Bila je to prilika za sumiranje učinjenog izmedju dva oktobra

Gradonačelnica Jasmina Palurović prisutnima je, najpe, prenela detalje iz pisma koje je povodom Dana oslobodjenja uputio bivši gradonačelnik i aktuelni direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić, koga su poslovne obaveze sprečile da prisustvuje. 

On je, kako je pročitala gradonačelnica, od srca čestitato75 godina od oslobodjenja grada u Drugom svetskom ratu navodeći da je reč o jubileju vrednom poštovanja. Ponosan je, takođe, što je Kruševac danas moderan i prosperitetan grad, koji se ubrzano razvija. 

– Učinićemo sve ne samo da mladi ostanu već i da privučemo druge da dodju, da Kruševac udje u krug najrazvijenih gradova u Srbiji, da postane nezaobilazna destinacija na turističkoj mapi, da generacijama koje dolaze ostavimo napredniji grad u kome će se živeti mirno i srećno – naveo je Gašić.  

Gradonačelnica Jasmina Palurović se potom obratila u svoje ime napomenuvši da je u brojnim projektima koje je sproveo Grad imao značajnu podršku nadležnih državnih organa, te da je sa  ministarstvima uspostavljena odlična saradnja. 

– Trudimo se da grad napreduje, gradi na selu i u gradu, nastavljamo da stvaramo dobro privredno okruženje. Urađen je Avantura park, sređen je dodatni prostor u Turističkoj organizaciji, dograđen je sprat na klubu Duga, otvorena je teretna u naselju Ujedinjene nacije, otvorili smo Trg glumca, dva kružna toka na Kosturnici, Park Srbija sa deset minijatura crkava i manastira – pobrojala je Palurovićka deo urađenog.

Ne treba zaboraviti ni  rekonstrukciju više ulica, delova toplovoda, vodovodne mreže, kanalizacije, održavanje sistema javne rasvete, rekonstrukciju sanitarnih čvorova u mnogim školama, rekonstrukciju kotolova u Gradskoj toplani te niz drugih projekata.

Palurovićka je podsetila da će sredstvima Kancelarije za javna ulaganja biti urađena rekonstrukcija Opšte bolnice, da se u saradnji sa resornim ministarstvom radi sanacija dela Hale sportova, da je najavljen početak izgradnje Moravskog koridiora, dela koji se radi u Kruševcu.

Pozivala je sugrađane da učestvuju u akcijama za unapredjenje kvaliteta života, ali i da konstruktivno kritikuju, odnosno da ponude nove ideje i projekte. 

– Kruševac su osvajali, rušili, ali smo ga mi junački oslobađali, branili i gradili. Treba da vaspitavamo našu decu u duhu mira, pravih vrednosti, poštovanja i jednakosti i da ne dozvolimo da padne u zaborav ono štto su naši preci s mukom postigli. Imamo obavezu da odlučujemo o budućnosti, da štitimo vrednosti koje nas povezuju i da od zaborava čuvamo uspomenu na naše junake – poručila je ona.

U prigodnom programu koji je potom izveden učestvovali su glumci Kruševačkog pozorišta, KUD-a „14. oktobar“ te pevačke etno grupe Lazarice. 

U holu Pozorišta izloženi su najbolji radovi dece iz obratimskog grada Lipecka, koji su radili slike na temu Kako zamišljam Srbiju. 

J.B. 

Svečana akademija, kojm je u Kruševačkom pozorišti završen višednevni program obeležavanja Dana oslobodjenja Kruševca u Drugom i Prvom svetskom ratu, okupila je predstavnike javnog, političkog i društvenog života te brojne goste, delegacije više pobratimskih gradova. Bila je to prilika za sumiranje učinjenog izmedju dva oktobra Gradonačelnica Jasmina Palurović prisutnima je, najpe, prenela detalje iz pisma koje je povodom Dana oslobodjenja uputio bivši gradonačelnik i aktuelni direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić, koga su poslovne obaveze sprečile da prisustvuje.  On je, kako je pročitala gradonačelnica, od srca čestitato75 godina od oslobodjenja grada u Drugom svetskom ratu navodeći da je reč o…

Review Overview

Rejting korisnika 4.6 ( 1 glasova)
x

Proveri i

Do Časnog krsta u Beloj Vodi prvi stigao Dušan

U već tradicionalnom, devetnaestom po redu  nadmetanju za Časni krst u Beloj Vodi,  učestvovao je 121 plivač, a ovogodišnji pobednik ...

Aljoša prvi do Bogoljavljenskog krsta u Šavranu

Pobednik osmog Viteškog nadmetanja za časni krst  u Šavranu,  i ove godine bio  je Aljoša Tomašević, šesnaestogodišnji Kruševljanin Na već ...

U akciji „Mame za decu“ darivano šezdesetak mališana

Akcija „Mame za decu“ koju je nedavno, povodom novogodišnjih i božićnih praznika pokrenula Kruševljanka Aleksandra Džamić, potvrdila je da su ...

Raste broj obolelih od raspiratornih infekcija 

Na području Rasinskog okruga još uvek nema potvrđenih slučajeva obolevanja od virusa gripa. Povećan je broj pacijenaata sa respiratornim infekcijama, ...

Pojačana kontrola jaja od 28. januara

Veterinarska inspekcija će od 28. januara krenuti sa pojačanom kontrolom konzumnih jaja u objektima za promet na malo i zelenim ...