Sutra zaseda skupština: O budžetu, spomenicima, reizboru direktora javnih preduzeća…

Postavljeno: 22.09.2021

Deveta po redu sednica gradskog parlamenta u Kruševcu, zakazana je za sutra (23. septembar). Zbog sve lošije epidemiloške situacije, biće održana u sali bioskopa Kruševac . Pred odbornicima će se naći 70 tačaka dnevnog reda. Razmatraće se, između ostalog,  izvršenje budžeta u prvih šest meseci, razrešenje i imenovanje direktora javnih preduzeća, ali i pribavljanje prostora za javnu svojinu grada Kruševca.

U izveštaju o izvršenju odluke o budžetu grada Kruševca za period od januara do juna 2021. godine navedeno je da je za ovaj šestomesečni period ostvaren prihod od oko 2 I po milijarde dinara, što čini 51,36 odsto u odnosu na plan za 2021. Ukupni rashodi iznose 1,72 milijarde ili 35,35 odsto u odnosu na plan.

Drugom tačkom dnevnog reda dopunjuje se spisak parcela na starom aerodromu pripremljenih za prodaju. Odbornici će, naime, razmatrati izmene i dopune planova detaljne regulacije za područja “Stari aerodrom faza 1”. “Šumice 1” i “Jug”, koja katastarski pripadaju Kruševcu i Mudrakovcu.

Na glasanje će biti stavljena odluka o podizanju spomenika sa bareljefima “Vojnik”, “Plamen” i “Orden pobede” u Kruševcu, koji se, kako stoji u predlogu, podižu u čast poginulim vojnicima Crvene armije prilikom oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu. Spomenik će biti postavljen na lokaciji pored spomenika Crvenoarmejcima na delu parcele predviđene Planom detaljne regulacije “Sportsko regreativnog centra Rasina”. Sredstva za izradu strukture spomenika će biti obezbeđena iz budžeta grada, dok će ruski grad Lipeck snositi troškove izrade, dopremanja i postavljanja. Za izradu bareljefa biće  angažovan ruski vajar Krivopuskov Gendij Vasiljevič,

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Plan generalne regulacije “Ribarska banje”, prema kom se “utvrđuju prioritetne aktivnost i mere za postizanje ravnomernog prostornog razvoja”, što se odnosi na podizanje nivoa kvaliteta života, izgradnju komunalne i saobraćajne infrastrukture i objekata javnih službi, preko aktiviranja postojećih i izgradnje novih radnih zona, turističkih lokacija, do unapređivanja kvaliteta života na selu.

Razmatraće se i izveštaji o radu javnih preduzeća za prvi i drugi kvartal 2021. godine. Niže prihode od planiranih ostvarilo je JP “Poslovni centar”, kao i JKP “Gradska toplana” dok su JP za urbanizam i projektovanje, Javno komunalno preduzeće “Kruševac”, kao i Javno komunalno preduzeće “Vodovod” poslovali pozitivno.

Na dnevnom redu naći će se i predlozi kadrovskih rešenja, Na pozicije direktora javnih preduzeća biće, ako se odbornici slože, reizabrani Vladimir Milosavljević, direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod-Kruševac”, kao i dosadašnji v.d. direktori JKP “Toplana” Dušan Gvozdenović i JP “Poslovni centar” Miloš Milošević. Mandat direktora prestaje Vojkanu Tutuliću, dosadašnjem direktoru Direkcije za urbanizam, a za to mesto predlaže se Miloš Jović. Tutulić će, umesto direktorske, dobiti poziciju glavnog Gradskog urbaniste umesto Aleksandra Cvetkovića kome je mandat na tu funkciju istekao. Takođe, Nikola Džugurdić će iz statusa v.d. biti izabran za direktora Centra za stručno usavršavanje, a Ana Čolić za v.d. direktorku Apotekarske ustanove Kruševac.

Na skupštini će, između ostalog, na glasanje biti stavljena odluka o dodeli priznanja  “Zahvalnica grada Kruševca” povodom  obeležavaja Dana oslobođenja 14. oktobra. Na spisku za dodelu priznanja našli su se KUD “14.oktobar”, kao i Dragoslav Dragan Nikolić, umetnički rukovodilac i koreograf ovog kulturno-umetničkog društva.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top