Startech: Konkurs za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji

Postavljeno: 07.04.2022

Danas je u prostorijama Regionalne privredne komore Kruševac organizovan info dan povodom raspisivanja javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava u okviru StarTech projekta. Reč je o programu podrške digitalnoj tranformaciji malih i srednjh preduzeća u cilju promocije inovacija i tehnološkog razvoja Srbije. Pomenuti projektar sprovodi NALED uz podršku kompanije Philip Morris, a konkurs za podršku otvoren je od 18. marta do 18. maja 2022. godine

Aktivnosti koje se mogu finansirati iz programa grantova su razvoj inovacije kroz primenu novih ili znatno poboljšanih proizvoda/usluga, procesa, marketinških metoda ili novih metoda poslovanja u organizaciji ili odnosima preduzeća sa okruženjem, ali i digitalna tranformacija preduzeća, odnosno primena digitalno-tehnoloških rešenja koja će uticati na unapređenje i reorganizaciju poslovanja. Vrednost pojedinačnih grantova kreće se od 15 do 100 hiljada dolara, u zavisnosti od korisnika i vrste podrške.

Prošlogodišnji dobitnik granta od Startecha bila je firma White Lemur, a svoja iskustva u ovakvom projektu podelio je Marko Cvetković.

Naša firma je start-ap firma koja se bavi biotehnologijama. Mi smo dobili grant prošle godine od StartTech-a za komercijalizaciju našeg flegšip proizvoda koji predstavlja ekološku zamenu za stiropor. Ovaj grant nam je mnogo značio za sama fizička sredstva koja smo kupili da bismo završili proces proizvodnje, ali i za kontakte i vidljivost koju smo dobili – rekao je on.

Ispred NALED-a medijima se obratio Dušan Vasiljević, direktor Odeljenja za preduzetništvo i investicije.

Najveći deo sredstava usmeren je za jačanje naših inovatora i digitalnu transformaciju. Za to smo obezbedili čak 3 miliona evra koja ćemo podeliti u tri tranše, svake godine po jedan. Ovde smo da najavimo javni poziv i pozivam sve firme da se prijave sa svojim inovativnim idejama, poziv se odnosi i na etablirane firme koje dugo postoje, ali žele da uvedu digitalnu transformaciju u svoje poslovanje – objasnio je Vasiljević.

Kompletan set neophodne dokumentacije za pripremu aplikacije je dostupan na internet stranici NALED-a. Svi potencijalni kandidati mogu se prijaviti i za stručnu podršku u pripremi biznis plana kao ključnog elementa aplikacije, podnošenjem popunjenog formulara za prijavu do 18. aprila 2022. godine preko ovog linka.Takođe, NALED pruža i savetodavnu podršku svim zainteresovanim aplikantima preko kontakt centra [email protected], ali i putem telefona 0800 000020.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top