Srednjoškolke iz Kruševca pokreću portal za mlade

Postavljeno: 26.01.2021

Projekat mladih Kruševljanki ušao je finale takmičenja “Svetionik znanja ” koje sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture –ASK. Ideja dve srednjoškolke da pokrenu portal “Mladi 037” privukla je veliku pažnju

Talentovane i ambiciozne devojke, željne promena i unapređenja života u svojoj lokalnoj zajednici, došle su na ideju da pokrenu informativni portal pod nazivom „Mladi 037“, namenjen mladima iz Kruševca. Na njihovom portalu mladi će moći da čitaju o neformalnom obrazovanju, omladinskoj politici, kulturi i umetnosti i mobilnosti mladih.

Na javnoj prezentaciji predstavile su projekat na kojem su radile proteklih nekoliko meseci i jasno ukazale na potrebu za postojanjem portala namenjenog mladim Kruševljanima i Kruševljankama. U planu je da tim „Mladi 037“ čini 16 novinara, učenika srednjih kruševačkih škola.

ASK četvrtu godinu za redom organizuje takmičenje ,,Svetionik znanja’’koje podstiče srednjoškolce da kroz kreativan i poučan višemesečan rad savladaju osnove pisanja projekata i njihovo prezentovanje. Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ambasade SAD-a i Ministarstva omladine i sporta, a gradovi koji su učestvovali ove godine su: Beograd, Valjevo, Vranje, Vršac, Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Pančevo, Paraćin, Pirot, Prijepolje, Užice i Šabac.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top