Slava vatrogasaca – radost za najmlađe (VIDEO)

Postavljeno: 17.09.2021

Na platou ispred zgrade „Kocka“ vatrogasci su pokazali deo svoje tehničke opremljenosti. Događaju su se najviše obradovali najmlađi, koji su videli vozila i neophodno oruđe za rad ove službe. Svečanost je priređena povodom Dana Sektora za vanredne situacije i slave vatrogasaca, nakon što je prethodno obavljeno sečenje slavskog kolača u prostorijama te službe

Školarci nisu krili oduševljenje kada su vatrogasni kamioni uz rotaciju i sirene stigli u centar grada. Mogli su da probaju kacige, te dobiju informacije kako je to biti vatrogasac.
Najviše mi se sviđaju kamioni jer imaju velika creva iz kojih ide voda – naglašava Luka, učenik prvog razreda.
Vatrogasci su vrlo hrabri, ne plaša se ničega, ni vatre – dodaje Stefan.
Deo današnjeg programa obuhvatao je dodelu nagrada za prethodo izložene likovne radove, kao i literalne na temu „Vatrogasac hrabro srce“. Na konkursu su učestvovali đaci OŠ „Vuk Karadžić“, deca iz škola u Žabaru i Gornjem Stepošu, ali i polaznici Likovnog studija “Maja Olić”. Nagrađeni su školskim i priborom za crtanje.

-Saradnja Kulturnog centra i vatrogasno-spasilačke jedinice Kruševac traje godinama. Sprovodili smo najrazličitije manifestacije. Ove godine, zbog situacije u zemlji nismo u mogućnosti da organizujemo akcije u kojima bi deca aktivno učestvovala, te je danas u centru pažnje izložba. Dodeljene su tri nagrade za prva tri mesta i tri specijalne nagrade – rekla je urednica dečijeg programa u Kulturnom centru Rajna Marinković Aleksić.

Nakon ovakvih događaja sva deca požele da budu vatrogasci. Današnji taktičko-tehnički zbor, koji su priredili ovdašnji vatrogasci, bio je interesantan i sugrađanima.

U zadnjih nekoliko godina potpuno smo opremljeni novim vozilima i opremom. Građanisu videli čime raspolažemo. Ujedno nagrađjujemo decu za najbolje literalne radove. Pored toga sektor za vanredne situacije za izuzetan doprinos nagrađuje Grad Kruševac, Opštinu Trstenik, “Trajal korporaciju”, komandanta garnizona Kruševac i načelnika Štaba za vanredne situacije Varvarin – kazao je komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Kruševac, Vladica Stanković.

Podsetio je da je ovog leta najveći broj interevencija bio van Rasinskog okruga, da su vatrogasci iz Kruševca uglavnom išli na ispomoć kolegama širom zemlje te u Grčku. Apelovao je na sugrađane da vode računa kada su u pitanju pojedinačna paljenja.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top