Škole u Rasinskom okrugu nastavljaju sa časovima uživo

Postavljeno: 09.10.2021

Škole u Rasinskom okrugu od ponedeljka, 11. oktobra, nastavljaju prema prvom modelu sprovođenja nastave, što znači đaci odlaze na časove u školu svakog dana. Izuzetak su odeljenja koja se zbog potvrđenih slučajeva korone dele na pola te nastavu pohađaju po kombinovanom modelu, odnosno svaki drugi dan đaci odlaze u školu, ili su prešla na onlajn

Naime, Tim za škole, koji odlučuje o tome kako će se od ponedeljka sprovoditi nastava u određenim loklanim samoupravama, saopštio je da se na drugi, kombinovani model, prelazi u srednjim školama na području osam lokalnih samouprava, među kojima nije ni jedna iz Rasinskog okruga. Ti znači da sve ostale škole imaju redovnu nastavu.

Prema podacima koje je saopštilo Ministarstvo prosvete, a koje je dostavio Institut „Batut“, u nedelji od 27. septembra do 6. oktobra, broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 2774 (0,35 odsto) obolelih. Takođe, u osnovnim i srednjim školama u Srbiji ukupno je 71 odeljenje (0,18 odsto) sa16 i manje učenika, koje je zbog najmanje tri slučaja infekcije prešlo na onlajn u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 992 odeljenja (2,48odsto)  sa 17 i više učenika, koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika prešla na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 120 grupa (0,3 odsto) u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

U Rasinskom okrugu je, prema ovonedeljnom preseku, nastavu po kombinovanom modelu pohađalo 33 odeljenja, dok je na onlajnu bilo pet odeljenja.  Na kombinovanoj nastavi u Kruševcu je bilo 27 odeljenja, 17 u srednjim i 10 u osnovnim školama.

U Trsteniku se takva nastava odvijala u pet odeljenja, dva u srednjim i tri u osnovnim školama, a u Aleksandrovcu u jednom odeljenju u osnovnoj školi. Na onlajnu su bili đaci četiri odeljenja sa područja Trstenika i jednog iz Kruševca. Korona je, prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, od 28. septembra do 5. oktobra u Rasinskom okrugu potvrđena kod 161 deteta starosti od 6 do 18 godina, dok je nedelju dana ranije bilo 129 potvrđenih slučajeva. Među 161 detetom je 101 iz Kruševca, 27 iz Trstenika, 19 iz Aleksandrovca, 12 iz Ćićevca i po jedno iz Brusa i Varvarina.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top