Simulacija suđenja u Ekonomsko-trgovinskoj školi: Nišlije ispred Kruševljana

Postavljeno: 03.04.2022

Na Republičkom takmičenju srednjih stručnih škola u simulaciji suđenja, održanom u kruševačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi pobedila je Pravno-poslovna škola iz Niša, dok je škola- domaćin osvojila drugo mesto.

Na takmičenju su učestvovale četiri ekipe, a žiri je jednoglasno odlučio da prvo mesto pripadne Pravno- poslovnoj školi iz Niša. Pobedničku ekipu čine: Tijana Milanović, Veljko Ilić, Đorđe Bogdanović, Milica Živanović, Jelena Petković, Željana Radosavljević sa mentorima Slobodankom Stamenković i Anđelom Stojadinović.

Drugo mesto je osvojio domaćin, Ekonomsko-trgovinska škola Kruševac, sa predstavnicima Zoranom Miljković, Draganom Simić, Nađom Stajić, Anom Tripković, Milanom Radojičićem, Milenom Anđelković i mentorima Jovankom Miloradović i Vesnom Mijatović.

Treće mesto je osvojila srednja škola „Mladost“ iz Petrovca na Mlavi sa predstavnicima Valerijom Nikolić, Petrom Cvetanović, Nemanjom Kojićem, Sofijom Živanović, Borisom Strainovićem, Tijanom Panić i mentorima Vojkanom Đorđevićem i Milošem Životićem.

Na začelju se našla Pravno-birotehnička škola „Dimitrije Davidović“ iz Zemuna sa svojim predstavnicima Anjom Ninković, Jovanom Gaćeša, Reljom Simić, Bojanom Ilić, Brankom Gajić, Đorđem Stevanovićem i mentorom Pavlom Gašparom.

Čestitamo svim ekipama na osvojenim plasmanima, bile su sjajne – svoj utisak prenela je Jovana Živković, učenica Ekonomsko-trgovinske škole i voditeljka programa, i dodala da će se sledeće godine i ona priključiti ovom takmičenju.

Dok je trajao rad žirija, posle nastupa takmičara, učesnici i njihovi mentori su se družili i zabavljali na organizovanom koktelu u prostorijama škole.

Pored glavnih nagrada uručene su i posebne zahvalnice i diplome u svakoj kategoriji učesnicima takmičenja: za najboljeg tužioca, najboljeg branioca, sudiju, okrivljenog i oštećenog.

Svim učesnicima su uručene zahvalnice i simbolični pokloni sponzora ovog takmičenja kojima se Ekonomsko-trgovinska škola zahvaljuje, kao i svoj deci koja su učestvovala u programu, posebno učenicama Jovani Živković i Anđeli Đorđević koje su bile u Odboru za doček ovogodišnjih takmičara i pomogle da se ovaj program realizuje na najbolji mogući način i da takmičari, bez obzira na osvojen plasman, izađu iz škole zadovoljni.

Republičko takmičenje srednjih škola u simulaciji suđenja realizovano je pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

J.Ž.

Ostale vesti

back-to-top