Sezona preporoda ženskog fudbala

Postavljeno: 23.08.2022

U susret početku nove sezone Prve lige Srbije za žene u kruševačkom ŽFK Napredak počeli su žestoke pripreme kako bi povratili nekadašnji ugled. Podsećamo, nekada Superligaš jedini je u gradu pod Bagdalom igrao grupnu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona i do sada to nikome drugom nije uspelo.

Jači smo nego u protekloj sezoni Prve lige. Imamo i izuzetno kvalitetnu ekipu starosti do 15 godina u Razvojnoj ligi. Sve je drugačije nego ranije. Nastojimo i smatram da ćemo uspeti da sa preporođenim timom u svakom pogledu izborimo plasman u Super ligu. Imamo snage, znanja, ali i iskustvo više nego ranije. Devojke sjajno rade na treninzima i to je garancija najavljenog preporoda ženskog fudbala u Lazarevom gradu- tvrdi šef struke ovog tima i predsednik Trenerske organizacije Fudbalskog saveza Rasinskog okruga Ivan Mitić.

Da se radi o želji svih igračica da se dokažu struci, kako bi izborile mesto u prvoj postavi, svedoči i trener Napredak Juniora 2018. koji je sa devojčicama u Razvojnoj ligi FSS.

Uzdamo se u ovu mladež, kojoj su škola i fudbal prioriteti u životu. Već sada imamo devojčice za najbolji sastav, a biće mesta i za pojačanja koja su pristupila našem prvom timu. Verujem da ćemo doživeti pravi preporod i spremno dočekati borbu za šampionsku titulu i povratak u najelitnije društvo-kaže trener Damir Živković.

Ova ženska družina uverava radom i zalaganjem na pripremama da će obradovati mnogobrojne ljubitelje fudbala. Renesansa ili preporod su njihove najomiljenije reči, a vreme će pokazati da li su u pravu.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

back-to-top