“Šarengrad” – za decu radost, za roditelje razonoda

Postavljeno: 03.07.2021

Kruševac je nedavno dobio novo mesto za razonodu najmlađih sugrađana, ali i svojevrsnu atrakciju koja upotpunjuje turističku ponudu grada

Ljubazno osoblje, šarenilo, ogromna figura dinosaursa i mnogo deceprvo je što vidite kada kročite u “Šarengrad”. Zadovoljstvo novim prostorom za decu ne kriju ni roditelji. Svega nekoliko dana je prošlo od zvaničnog otvaranja, a on je već pobrao simpatije mnogih sugrađana. Velike vrućine, prethodnih dana, diktirale su vreme posete parku, pa se tako najveća gužva beleži posle 17 sati.

Novootvoreni zabavni park “Šarengrad” možete do kraja otkriti tek obilaskom, jer se sa ulice vidi samo jedan njegov deo. Pored različitih vrsta dinosaursa, od kojih su neki pokretni i ispuštaju zvučne efekte, najveću pažnju dece privlači park sa brojnim spravama namenjenim svim uzrastima. Velika fontana sa mostom, ljuljaške i kućice sa toboganima samo su neki od sadržaja.

Kao dobro rešenje pokazala se podela igrališta za decu u dve starosne grupe. Jedna strana parka rezervisana je za najmlađe, do pet godina, dok druga sadrži mini avantura park, sa zip lajnom, koji koriste nešto stariji. Na taj način izbegnuti su gužve i mešanje mlađe i starije dece. Posebna pažnja je posvećena zaštiti i sigurnosti svih posetilaca. Od ulaska u park pa sve do njegove krajnje tačke, raspoređeni su brojni čuvari koji brinu o deci, ali i o spravama i njihovom održavanju.

Kafe – restoran “Dinopark” u sklopu “Šarengrada” namenjen je starijim posetiocima parka. Roditelji ga, neretko, koriste za odmor i nadgledanje dece koja se igraju.

Replike dinosaursa, naročito one najveće, uz propratne zvučne efekte, najviše intrigiraju najmlađe, neki od njih se odvaže da im priđu, ali velika većina mališana beži kod roditelja nakon nenadanog pokreta dinosaursa. Takođe, postoje replike dinosaursa koje su namenjene deci koja žele da se na njih popnu i slikaju.

Utisak dodatno upotpunjuje šareni zid oslikan drvećem i biljkama iz doba dinosaursa,. Posetioci, takođe, mogu da kupe suvenire u dobro opremljenoj suvenirnici koja se nalazi pored ulaza u park.

Velike gužve na ulazu u “Šarengrad” potvrđuju veliko interesovanje ljudi iz Kruševca te iz okolnih mesta, a dodatni motuiv je bio taj što je do 2. jula ulaz bio besplatan.

Podsetimo, izgradnja, „Šarengrad“ trajala je dve godine, a park je zvanično otvoren na Vidovdan, u okviru proslave 650 godina od osnivanja grada.

– Imamo 26 artikala u parku, 14 velikih figura i prateći sadržaj u vidu manjih dinosaursa. Što se tiče dečijeg mobilijara, imamo onaj za decu od četiri godine i za onu od sedam do dvanaest godina. To je ujedno i najposećeniji deo parka. Od otvaranja veliki broj dece je prošao kroz park, testirali su sve što u njemu postoji i za sada smo veoma zadovoljni odazivom – kaže Miloš Milanović, analitičar za razvoj i unapređenje turističkih proizvoda.

Inače, cena ulaznice za odrasle je 150 dinara, dok se ulaz neće naplaćivati za decu do pet godina. Za decu od 5 do 15 godina, cena je 100 dinara.

S. Mutavdžić

Ostale vesti

back-to-top