Radionica o sapunima od lokalnog bilja

Postavljeno: 08.10.2021

Na prvoj radionici u okviru projekta “Melissa – lekovito carstvo 2” đaci Hemijsko-tehnološke škole učili su, između ostalog, o lokalnom bilju i tehnikama pravljenja sapuna

-Na današnjoj radionici pokazujemo kako se prave sapuni, šumeće kugle, tablete, emulzije, neke tinkture i parfemi. To će učenicima Hemijsko-tehnološke škole poslužiti za dalju afirmaciju tokom školovanja ili da ih uputi na dalje usavršavanje na visokim školama. Sirovine je donirao Grad Kruševac, a svi napravljeni proizvodi idu u ruke učesnicima – rekao je realizator projekta Miloš Aleksandrić.

Projekat sprovodi Udruženje građana “Hemijsko-sapunska labaratorija Melisa” u saradnji sa kruševačkom Kancelarijom za mlade, a finansira ga Grad Kruševac kroz ovogodišnji Lokalni akcioni plan za mlade.

Pomenuto Udruženje postoji već šest godina, a radi sa ciljem da mladima promoviše kulturu i spoj tradicije i kozmetike.

Predviđeno je da se kroz ovaj projekat održi  deset radionica od po 90 minuta. Naredna će biti posvećena zdravoj užini. Pored pomenutog, na ovim radionicama učesnici će steći znanja o značaju aromaterapije i raspoznavanju bilja.

Projekat “Melissa – lekovito carstvo” se održava po drugi put ove godine. Zbog aktuelne epidemiološke situacije i zbog kvaliteta rada sa učesnicima, radionice se izvode u manjim grupama. Namenjene su mladima od 15 do 30 godina sa teritorije Kruševca. Održavaju se u ovdašnjem Klubu za mlade.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top