Rukometašice – jedan korak do elite

Postavljeno: 27.09.2020

Gradski ženski rukometni klub Napredak 12, jedini klub u Kruševcu koji je u prošlosti osvojio Kup gradova Evrope, u drugom stepenu takmičenja pokušaće da u narednoj sezoni izbori povratak u elitu

Kruševljanke ne misle da je taj jedan korak lak posao, ali misle da je krajnje vreme da se vrate na stare staze slave.

– Ovde godinama vlada uverenje da u klubu treba da igraju deca iz Kruševca. Potvrdilo se da je to moguće u ovom rangu, ali ne i u Super ligi – kaže predsednik kluba Igor Šljivić.

– Mi moramo, međutim, da težimo najelitnijem društvu, ali sa pokrićem. Potrebno je da klub u svim segmentima bude na visini zadatka. To znači da je potrebno da u prvoj postavi imamo igračice koje mogu i same da reše susret u našu korist – objašnjava Šljivić, ali uz obećanje da klub ostaje posvećen razvijanju kruševačkih rukometnih nada.

– Ni tada nećemo zapostaviti Školu rukometa, koju vodi najbolji strelac sveta svih vremena na prvenstvenim utakmicama, Ljiljana Knežević, bivša reprezentativka sa nacionalnom penzijom. U Lazarevom gradu, u kome je ženski rukomet bio ponos grada i države, uveravaju da su im ambicije realne i da će složiti sve kockice koje će ih dovesti tamo gde su nekada i bile – na vrh srpskog rukometa.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top