Rezultati ankete o Trgu: Dve trećine građana nije oduševljeno, ostalima se sviđa

Postavljeno: 04.09.2021

Ovogodišnji Vidovdan i obeležavanje značajnog jubileja, 650 godina osnivanja grada, doneli su Kruševcu i njegovim građanima rekonstruisani centar. Novi izgled glavnog gradskog Trga i cena koja je za to plaćena danima su bili jedna od glavnih tema u političkom životu Kruševca, ali i na društvenim mrežama. Mišljenja su bila podeljena, a mi vam donosimo rezultate ankete spovedene na našem portalu.

Trećini naših čitalaca, koji su učestvovali u anketi, se sviđa novi izgled Trga kosovskih junaka. Takav odgovor je dalo 62 učesnika, od ukupno 187 koji su glasali, odnosno 33 odsto.

Ostali, odnosno dve trećine učesnika nisu oduševljeni onim što je urađeno. Naime, da im se ne sviđa kazao je 51 učesnik ankete, što je 27 odsto. Petina onih koji su glasali, odnosno njih 37, izabralo je odgovor da je Trg mogao da izgleda bolje, a isto toliko anketiranih smatra da je stari Trg bio lepši.

Podsetimo, rekonstrukcija Trga kosovskih junaka trajala od prošlog avgusta do ovog Vidovdana a za nju je, iz budžeta Grada, prema podacima Gradske uprave, izdvojeno oko 490 miliona dinara. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju saobraćajnica, pešačke površine Trga te postavljanje novih tehničkih i elektroinstalacija. Izgrađene su dve nove fontane i rekonstruisana postojeća kod zgrade Doma sindikata, ugrađeni su novi urbani mobilijar i stubovi javnog osvetljenja, a kao novi elementi u sklopu saobraćajnog rešenja uvedene su biciklističke staze. Izostala je planirana izgradnja podzemne garaže ispod Trga, jer se na poziv za javno – privatno partnerstvo nije javio ni jedan interesent.

Predstavnici kruševačkih odbora Stranke slobode i pravde i Narodne stranke više puta su kritikovali rekonstrukciju Trga, navodeći da je novac neracionalno upotrebljen.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top