Pune ruke posla za Hitnu pomoć

Postavljeno: 20.05.2024

U proteklih sedam dana, medicinsko osoblje Hitne pomoći bilo je izuzetno angažovano, sa ukupno 140 intervencija na terenu i 427 pregleda u ambulanti. Tokom vikenda, zabeleženo je 52 pregleda na terenu i 210 pregleda u ambulanti.

Početkom vikenda dogodila su se dva saobraćajna udesa u kojima su lakše povređene četiri osobe. Svi povređeni su zbrinuti u ambulanti Urgentnog prijema. Takođe, zabeleženi su i padovi sa bicikla i električnog trotineta, što je dodatno povećalo broj pacijenata koji su zatražili pomoć.U Urgentni prijem su dovedene i osobe pod uticajem alkohola, kojima je pružena neophodna detoksikacija. U ambulanti su se javljali i hronični pacijenti, uključujući onkološke, astmatične i kardiovaskularne pacijente, koji su zatražili pomoć zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Medicinsko osoblje je imalo više intervencija na javnim mestima, uključujući slučajeve kolapsa i padova. Pored redovnih aktivnosti, pružali su i medicinsku podršku na raznim skupovima, uključujući Kup Srbije u karateu i fudbalske utakmice, gde je njihovo prisustvo bilo ključno za bezbednost učesnika i publike.

 

Ostale vesti

back-to-top