Prve „Emotivne table“ u našem gradu

Postavljeno: 19.05.2024

Grad Kruševac je nedavno započeo inovativnu inicijativu postavljanja „emotivnih tabli“ na najvažnijim i najprometnijim mestima kao što su škole, vrtići i zdravstvene ustanove.

Ove table, sa jednostavnim i emotivnim porukama i autentičnim vizuelnim identitetom, imaju za cilj poboljšanje bezbednosti, posebno dece i svih učesnika u saobraćaju.

Gradonačelnik Ivan Manojlović je istakao da je ovaj projekat deo odgovorne politike grada i brige o važnim aspektima javnog života.

Inicijativa je pokrenuta u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja i Poslovnim centrom koji postavlja table. Jedan od prvih primera je tabla ispred Školskog dispanzera koja ukazuje na važnost rezervisanih parking mesta za roditelje sa bolesnom decom, koja se često zloupotrebljavaju. Gradonačelnik je apelovao na vozače da poštuju ove propise, posebno na mestima gde se kreću osetljive grupe poput dece, predškolaca i trudnica.

Ove nove table će sigurno poboljšati uočljivost i svest vozača. U planu je postavljanje sličnih oznaka i na drugim lokacijama u gradu.

Takođe, planira se primena ideje i na horizontalnu signalizaciju. U tom cilju je organizovan likovni konkurs za učenike PU „Nata Veljković“ i mlađih razreda osnovnih škola. Tema konkursa je „Naš parking – naša bezbednost“, a najbolji radovi će biti korišćeni kao ilustracije na kolovozima i trotoarima.

Konkurs je raspisala Kancelarija za mlade Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Kruševac, a radove će ocenjivati Savet za mlade.

T.S

Ostale vesti

back-to-top